Uppdaterad 2011-03-09 | Publicerad 2007-10-08

Matchen:

Drömmen om Allsvenskan lever fortfarande för Häcken efter vinsten hemma mot Åtvidaberg. Chansen är dock inte stor, GIF Sundsvall ligger tre poäng före med en match mindre spelad.

– Chansen är inte större än ett halmstrå. Jag tror på en bergsäker vinst för GIF Sundsvall hemma mot Örgryte. Och då är det samma poäng igen, säger Sonny Karlsson, tränare BK Häcken.

Häcken började matchen starkt och gjorde mål tidigt. Matchen var under kontroll, men så kom Åtvidaberg in i matchen lite innan halvlek. I 63:e minuten kvitterade Martin Jönsson för Åtvidaberg och då tog östgötarna över matchen.

I 71:e minuten tog återigen Häcken ledningen på straff och Paulinho gjorde sitt andra mål. Totalt blev det tre mål för den unge brassen. Daniel Larsson avslutade målskyttet med sitt första mål på 20 matcher och fastställde resultatet till 4-1 i Häckens favör.

Mål: 1-0 (9) Paulinho, 1-1 (63) Martin Jönsson (Kristian Bergström), 2-1 (71) Paulinho, 3-1 (87) Paulinho (Daniel Larsson), 4-1 (91) Daniel Larsson.

Varningar, BK Häcken: Ari Freyr Skúlason, Marcus Jarlegren, Daniel Larsson. Åtvidabergs FF: Jesper Arvidsson.

Domare: Johnny Lundbäck.

Publik: 774 (på Rambergsvallen).

BK Häcken:

Christoffer Källqvist - David Marek, Teddy Lucic, Johan Lind, Marcus Jarlegren - Erik Friberg (67), Jesper Ljung, Robert Mambo-Mumba, Ari Freyr Skúlason - Paulinho (94), Daniel Larsson (92).

Avbytare: Alexander Hysén, Emil Wahlström (92), Ze Antonio (67), Jakob Karlgren, Tom Söderberg (94).

Åtvidabergs FF

Henrik Gustavsson - Örjan Bäckstrand (59), Johan Niklasson, Per Karlsson, Jesper Arvidsson - Martin Jönsson, Haris Radetinac (60), Kristian Bergström, Oscar Möller (82) - Kjartan Finnbogason, Mats Haglund.

Avbytare: Bill Halvorsen, Blaise Mbemba (59), Daniel Johansson (60), Pontus Karlsson (82), Amir Suljic.

Landskrona BoIS – Jönköpings Södra IF 0-0 (0-0)

Matchen:

Säsongen har mest bjudit på gråt och tandagnisslan – men ikväll fick Landskrona äntligen andas ut.

– Det finns ju fortfarande en minimal, teoretisk risk att vi inte klarar det, men nu känns kontraktet klart, säger Ivo Pekalski till

Fotbollsverige.se efter 2-0-segern mot Jönköpings Södra.

Inför säsongen tippades skåningarna slåss mot de andra stora elefanterna, om åtråvärda platser till nästa års allsvenska. Så blev det inte.

- Vi har haft mycket otur, många skador och inte levt upp till förväntningarna helt enkelt, medger Ivo Pekalski.

Först nu – efter varsitt mål av Mathias Eklund och Jörgen Pettersson - ser alltså tillvaron i Superettan ut att vara tryggad; med tre omgångar kvar skiljer nio poäng till avgrunden under nedflyttningsstrecket.

Värre är läget för Jönköpings Södra som dalat rejält och på allvar sugits fast i bottenträsket.

Mål: 1-0 Jörgen Pettersson (Pär Cederqvist) (50), 2-0 Mathias Eklund (84).

Varningar, Landskrona: Ivo Pekalski, Charles Anderson, Antti Okkonen.

Jönköping: Christer Persson, Daniel Karlsson

Domare: Åke Andreasson

Publik: 2637 (på Landskrona IP).

Landskrona:

Lee Baxter – Mikael Dahlgren, Daniel Theorin, Amar Muhamerovic, Antti Okkonen - Christoffer Carlsson (69), Joakim Persson (55), Jörgen Pettersson (83), Ivo Pekalski – Mathias Eklund, Pär Cederqvist

Avbytare: Charles Anderson (55), Alvedin Nezirovac (69), Morten Avnskoljd (83).

Jönköping:

Mikael Axelsson – Fredrik Söderbing, Erik Skördåker, Daniel Karlsson, Andreas Nilsson (59) – Aram Ibrahim, Christer Persson (67), Fredrik Fendrich, Mikael Eriksson (79) – Patrik Elmander, Thommy Thelin

Avbytare: Erik Backlund (59), Johan Karlefjärd (67), Johan Fäger (79).

IFK Norrköping – Sirius 2-1 (1-0)

Matchen: Klara för Allsvenskan sedan länge – men IFK Norrköping ångar på i Superettan. Efter 2-1 mot Sirius utökade östgötarna sin särställning i tabellen.

- Vi har haft det lite tungt motivationsmässigt efter att vi blev klara men idag såg det riktigt bra ut, säger IFK:s Mikael Blomberg.

Stor matchhjälte för dagen blev Eirik Dybendal. Med ett mål i slutet av den första halvleken och ett i början av den andra sköt han bortalaget Sirius i sank.

- Nu har vi tre matcher kvar och sedan väntar den stora festen, avslutar Blomberg.

Tröstmålet satte gästernas Daniel Hoch i slutminuterna.

Mål: 1-0 Eirik Dybendal (35), 2-0 Eirik Dybendal (Léandre Griffit) (54), 2-1 Daniel Hoch (89).

Varningar, Norrköping: Mikael Blomberg, Eirik Dybendal, Mikael Roth.

Domare: Zarko Kovacevic.

Publik: 3 680 (på Norrköpings Idrottspark).

IFK Norrköping:

Sasa Sjanic – Viktor Rönneklev, Thomas Magnusson, Kristoffer Arvhage,Mikael Roth – Léandre Griffit, Mikael Blomberg, Magnus Samuelsson, Eirik Dybendal – Gardar Gunnlaugsson, Bruno Santos.

Sirius:

Alexander Garcia – Jonas Lundmark, Hjalmar Bertwig, Gustaf Segerström, Tighe Dombrowski – Kim Skoglund, Fredrik Olsson, Andreas Eriksson, Mani Tourang – Daniel Hoch, Antouman Jallow.