Dagens namn: Ursula, Yrsa

Snöpligt självmål när ÖIS tappade poäng

Uppdaterad 2011-03-08 | Publicerad 2007-05-12

Petade in 1-1 i eget mål på stopptid

Tung Last Örgyte hade tre poäng i en liten ask. Men på stopptid kvitterade Enköping när målvakten Dick Last olyckligt petade in en boll i eget mål.

Örgryte gick mot tre viktiga poäng i superettan.

Men en olycklig Dick Last gjorde självmål när han petade in bollen i eget mål på stopptid.

– Kvitteringen var välförtjänt, säger Enköpings tränare Bosse Petersson.

Örgryte såg ut att gå mot seger i hemmamötet med Enköping.

Ken Fagerberg, 18, gjorde 1-0 för ÖIS redan i den femte minuten och Enköping fick dessutom Anders Lindberg utvisade i första halvlek.

Men trots en man en på plan lyckades inte ÖIS hålla undan.

Stor olycksgubbe blev rutinerade målvakten Dick Last som, i en tilltrasslad situation i straffområdet, tippade in bollen i eget mål på stopptid.

– Kvitteringen var välförtjänt. Vi spelar ut Örgryte totalt i den andra halvleken trots att vi bara har tio man på plan. På bortaplan dessutom. Jag värdesätter den här poängen oerhört högt, säger Bo Petersson.

Både Örgryte, på fjärdeplats och Enköping, på femte plats, har skrapat ihop åtta poäng efter fem omgångar.