”Han tog stryptag på mig”

Publicerad 2011-03-13

ÖSK:s träningsmatch spårade ur

Örebro träningsmatch mot ryska Alania i Turkiet handlade inte så mycket om fotboll.

Fråga bara ÖSK-anfallare Marcus Astvald som rök i hop med fyra stycken ryska spelare.

– Han tog stryptag på mig och då måste man markera, säger Astvald till na.se.

Matchen, ja den slutade 2–1 till ryska Alania. Men Örebro-spelarna var nog trots förlusten glada att de undkom lördagens träningsmatch i Turkiet utan allvarliga skador.

Det small till var och varannan minut på planen och de stenhårda ryssarna såg ut att vara ute efter Örebros spelare i varje närkamp.

Ensam mot fyra ryssar

I den andra halvleken urartade till slut matchen totalt efter att ÖSK:s Marcus Astvald puttat till en Alania-spelare. Plötsligt var hela den ryska avbytarbänken framme vid Örebros bänk och mitt i tumultet var Astvald ensam mot fyra ryssar.

– En av dem tog stryptag på mig och då måste man markera. Jag vill inte bråka men om någon ger sig på mig så där så tänker jag ge tillbaka, säger Astvald till na.se.