Publicerad 2014-03-23

Helt öppet mål från fem meter.

Då sköt Sevillas Jairo Samperio i ribban och ut och stod för en av årets största missar.

Men då räddades han av domaren.

Sevilla bortabesegrade planenligt Osasuna med 2-1 i den spanska lunchmatchen idag.

Matchens huvudfigur var utan tvekan Sevilla-anfallaren Jairo Sampeiro. Först gjorde han 1-0-målet efter 27 minuter. Sen hade alla Sevillafans redan räknat hem ett andra Sampeiro-mål precis före paus, men då stod 20-åringen för en av årets största missar.

Målvakten var överspelad och Sampeiro skulle bara stöta in inspelet från kanten i öppet mål från cirka fem meter men sköt i ribban och ut.

Straff för hands

Där kunde historien om jättemissen som gjorde att Sevilla tappade poäng tagit sin början – om det inte vore för en generös bedömning av domaren Alfonso Alvarez i sekvensen efteråt.

För när bollen studsade ut från ribban hamnade den framför Osasunabacken Damía som fick en knuff i ryggen av en Sevillaanfallare. Och i stället för att döma för knuffen så dömde Alvarez straff för att Damía tog bollen med handen när han landade.

En straff som Carlos Bacca säkert förvaltade till 2-0.

Osasunas Javier Acuna fastställde matchresultatet i den 90:e spelminuten.