Örebro utklassade svagt Trelleborg

Uppdaterad 2011-03-10 | Publicerad 2010-05-17

Hänger på i toppen

Örebro bjöd på utklassningsfotboll i sin sista match före uppehållet.

Jumbon Trelleborg kom bara till två avslut totalt på Behrn Arena, där hemmalaget enkelt vann med 2-0.

– Vi kontrollerar matchen, säger ÖSK:s målskytt Samuel Wowoah.

Det var aldrig något snack.

Siffrorna 17-2 i avslut, och 63 mot 37 procents bollinnehav, talade sitt tydliga språk.

Trelleborg hade inte mycket att sätta emot i Örebro på måndagskvällen.

Det tog bara 22 minuter innan hemmalaget, som i och med segern klättrade till tredjeplatsen i tabellen, tog ledningen.

På en hörna kunde en helt omarkerad Roni Porokara nicka in 1-0 bakom Viktor Noring i Trelleborgsmålet.

– Vi vann men ärligt talat spelade vi inte så bra, sade Örebros VM-aktuelle mittfältare Alejando Bedoya, trots att laget hade 17 avslut på mål.

– Jag tycker ändå inte att vi fick upp den fart på bollen som vi vill ha, det kunde varit bättre, fortsätter han.

”Kontrollerar matchen”

Nio minuter senare tog vänsterbacken Samuel Wowoah hand om en frispark, som snyggt resulterade i 2-0.

– Vi kontrollerar matchen, säger Wowoah till PPV i pausen och tillägger om sitt mål:

– Jag försöker väl pricka någon spelare, men finns ingen som touchar bollen finns ju möjlighet att den går in.

För Trelleborg väntade en brant uppförsbacke i andra halvlek. Visserligen fick gästerna igång spelet något mer, men Fisnik Shalas och Magnus Anderssons skott utanför John Alvbåges mål var enda avsluten under matchen.

Samtidigt var Örebro nära 3-0 flera gånger om.

– Det har nog lite med självförtroende att göra. Det är lite kört i botten, säger Trelleborgs lagkapten Dennis Melander.