Uppdaterad 2011-03-10 | Publicerad 2010-11-07

Liverpool vann med 2–0 på Anfield

Många har undrat hur det ligger till med Fernando Torres målform.

I dag svarade han – med att sänka Chelsea med två klassmål i 2–0-segern.

När Torres klev av i 87:e minuten hyllades han med stående ovationer av publiken på Anfield.

– Jag vet förväntningarna på mig, men jag kan hantera det, säger Torres.

Liverpool fick en drömstart hemma på Anfield. Redan efter elva minuter smekte Dirk Kuyt fram bollen till Fernando Torres som tog ner bollen och placerade in 1–0 bakom Petr Cech.

Och strax före pausvilan small det igen. Raul Meireles snodde bollen av Ashley Cole, vände spelet blixtsnabbt och spelade ut bollen till Fernando Torres till vänster om straffområdet.

Drogba på bänken

Torres gick inåt i planen, siktade – och knorrade in 2–0 i bortre hörnet. Det var hans blott fjärde mål i Premier League den här säsongen.

– Det har varit svårt för mig på grund av skador, men jag tränar varje dag och mår bättre och bättre. Jag vet inte när jag kan spela mitt bästa igen – men jag kommer så snart som möjligt, säger Torres.

Chelseas stjärna Didier Drogba inledde på bänken, men byttes in i paus och med honom på planen satte Chelsea in forceringen.

Toppstriden lever

Men Liverpools målvakt Pepe Reina var omutlig i dag, tack vare tur och skicklighet. I 66:e minuten svarade han för en fantastisk reflexräddning på Florent Maloudas läge från nära håll och i 86:e minuten räddade han med tur Nicolas Anelkas skott, som tog i underkanten av ribban.

Strax efteråt byttes Fernando Torres ut och hyllades med stående ovationer av publiken på Anfield, som väntat länge på en tung seger mot ett topplag. Tränaren Roy Hodgson såg både glad och lättad ut.

– Jag tackar Pepe Reina och ribban för att vi höll nollan, säger Hodgson.

”Intensitet och kvalitet”

Tack vare Liverpools seger lever toppstriden i allra högsta grad då Chelsea bara är två poäng före Manchester United. Liverpool ligger på nionde plats med 15 poäng, på samma poäng som sjätteplacerade Bolton.

– Nu måste vi visa mot lag i mitten av tabellen, även mot lag som inte är lika bra som Chelsea, att vi kan spela på detta sätt – med intensitet och kvalitet, säger Torres.