Matchfakta 20/8

Örgryte IS – Mjällby AIF 3-1 (1-0)

Uppdaterad 2011-03-08 | Publicerad 2007-08-20

Matchen:

Örgryte fick en pangstart på Valhalla IP då nye Andreas Clarholm bara behövde en och en halv minut på sig att göra mål i hemmadebuten. Han fick bollen ute vid straffområdet, tog några snabba steg framåt och petade in ledningsmålet under målvakten Dusan Melicharek.

Efter att lagen känt på varandra under de första tio minuterna började Mjällby ta greppet om matchen och hade god kontroll på halvleken där de gjorde allt utom mål.

– Vi borde gjort två-tre mål, säger den assisterande tränaren Anders Torstensson.

Till den andra halvleken backade Örgryte hem och spelade på resultatet. Något de gjorde väldigt bra då Mjällby hade svårt att skapa något. Matchen punkterades efter drygt en timme då Ken Fagerberg sköt in en straff och fem minuter senare var det dags för Clarholm igen. Anfallaren satte fart längs högerkanten i straffområdet, tog sig fram till målvakten, rundade denne och slog in bollen i mål.

Mjällbys skyttekung Markus Ekenberg reducerade med tio minuter kvar att spela efter en tilltrasslad situation framför mål, men närmare kom inte Mjällby som fick se sig bli passerad av Örgryte i tabellen.

Målen : 1-0 (2) Andreas Clarholm (Alexander Pappas), 2-0 (60) Ken Fagerberg, straff, 3-0 (65) Andreas Clarholm (Ken Fagerberg), 3-1 (80) Markus Ekenberg (Johan Persson).

Varningar , Örgryte: Carlos Espinosa, Iheb Hamzeh. Mjällby: Dusan Melicharek, Daniel Nilsson.

Domare : Patrik Berglund.

Publik : 1 915 (på Valhalla IP).

Örgryte :

Dick Last – Alexandros Pappas (43), Marcus Dahlin (46), Robin Jonsson, Christian Lindström – Magnus Källander, Carlos Espinosa (72) – Mentor Zhubi, Andreas Clarholm, Tommy Lycén – Ken Fagerberg.

Avbytare: Henrik Lawenius (43), Iheb Hamzeh (46), Ivo Skiljo (72).

Mjällby :

Dusan Melicharek – Daniel Ivanovski (76), Marcus Lindberg, Robin Cederberg, Tobias Johansson – Daniel Nilsson, Patrick Osiako (62), Johan Persson, Marcelo Sarvas – Marcus Ekenberg, Erton Fejzullahu (86).

Avbytare: Johan Svensson (62), Adam Berner (76), David Löfqvist (86).

DANIEL OLAUSSON

Jönköping Södra IF- Åtvidabergs FF IS 1–0 (0-0)

Matchen:

Jönköping kunde idag, trots stort övertag för gästande topplaget Åtvidaberg ta en seger hemma på Strandparksvallen, matchens enda mål föll i den 56:e minuten när Johan Fäger fick komma helt fri med målvakten efter ett högerinlägg. Annars var det gästerna som hade det mesta av chanserna men idag fick man inte dit bollen.

– Det är ingen bra Superettanmatch det här, vi har 12-2 i målchanser men är inte alls nöjda med vårt anfallsspel idag, säger Åtvidabergs assisterande tränare Andreas Thomson efter matchen.

Målen : 1–0 (56) Johan Fäger (Tommy Thelin).

Varningar , Jönköping: Erik Söderåker. Åtvidaberg: Daniel Johansson, Örjan Bäckstrand.

Domare : Keijo Hyvärinen.

Jönköping :

Mikael Axelsson- Fredrik Söderbring, Erik Skördåker, Daniel Karlsson, Tomas Backman- Thommy Thelin (86), Aram Ibrahim (50), Christer Persson, Emil Backlund (62)- Johan Fäger, Patrik Elmander.

Avbytare: Fredrik Fendrich (50), Johan Karlefjärd (62), Axel Norderyd (86).

Åtvidaberg :

Henrik Gustavsson- Örjan Bäckstrand (83), Per Karlsson, Johan Nicklasson, Jesper Arvidsson- Haris Radetinac, Daniel Johansson, Pontus Karlsson (66), Kristian Bergström- Oscar Möller, Mats Haglund (73).

Avbytare: Alexander Zaim (66), Emil Nilsson (73), Martin Jönsson (83).

Fredrik Torstensson

IFK Norrköping – Sylvia 1-1 (0-0)

Matchen :

Norrköpingsderbyt ikväll blev en tät och jämn tillställning. Serieledarna IFK Norrköping har inga problem att hålla sig långt föra konkurrenterna, men åkte på en 1-0-förlust mot Enköping förra omgången.

För lokalkonkurrenten Sylvia är det tyngre. Med bara tre poäng till sistaplatsen och poängen blir bara viktigare och viktigare. Redan efter 8 minuter fick Norrköping bollen i mål, men Eirik Dybendal vinkades av för offside.

Sylvia var annars det bättre laget i första halvlek. Gästerna ville mest och hade flera farliga möjligheter. Nuredin Bakiu i Norrköpings mål räddade sitt lag flera gånger om. Sylvia tog med sig det pigga spelet till andra halvleken och tog ledningen i den 63:e minuten. Fredrik Åströms hörna nådde Henric Andersson som fick in bollen bakom Bakiu. Norrköpings replik lät inte vänta på sig.

Bara tre minuter senare kom 1-1, även det målet på hörna. Stefan Thordarson mötte bollen med pannan och fick iväg en stenhård nick som Peter Karlsson inte kunde rädda. Efter de båda målen tände matchen till ordentligt, båda lagen skapade flera bra chanser men utan resultat. 1-1 stod sig matchen ut och Sylvia fick med sig en viktig poäng i bottenstriden.

Målen : 0-1 (63) Henric Andersson, 1-1 (66) Stefan Thordarson

Varningar : IFK Norrköping: Mikael Roth, Bruno Santos Sylvia: Andreas Friman

Domare : Åke Andreasson

Publik : 12 780

IFK Norrköping:

Nuredin Bakiu – Anders Whass (89), Thomas Magnusson, Kristoffer Arvhage, Mikael Roth – Viktor Rönneklev (80), Mikael Blomberg, Magnus Samuelsson (80), Eirik Dybendal – Bruno Santos, Stefan Thordarson

Avbytare: Simon Omekanda (80), Richard Spong (80) David Nordbeck (89)

Peter Karlsson – Armando Ibrakovic, Mikael Cupan, Henric Andersson, Fredrik Åström – Ibrahim Atiku (64), Haris Dozo (79), Markus Hansson, Maic Sema – Andreas Friman (77), Daniel Åkervall

Avbytare: Mikael Torin (64), Michael Kassayouseef (77), Johan Roxström (79)

Robin Johansson

Landskrona Bois – Öster 1-1 (1-1)

Matchen :

1-1 var ett resultat som varken Landskrona eller Öster kunde vara helt nöjda med då det är trepoängare som krävs för att ta de stora kliven uppåt i den jämna tabellen och de båda lagen får finna sig i att även fortsättningsvis vara indraget i bottenstriden.

Landskrona fick emellertid en lovande start på matchen när Mikael Dahlgren redan efter åtta minuter satte ledningsmålet och hemmalaget hade en bra period i den första akten.

Trots det lyckades Öster få in kvitteringen innan halvtidsvilan och i andra halvleken lyckades inget av lagen avgöra.

- Det är blandade känslor nu. Efter vår första halvlek borde vi avgjort, men som det såg ut i andra halvlek kunde det gått åt vilket håll som helst, säger Landskrona-tränaren Patrik Johansson.

Mål : 1-0 (8) Mikael Dahlgren, 1-1 (41) Helgi Danielsson (Emin Nouri), 2-1.

Varningar , Landskrona: Mikael Dahlgren, Joakim Persson, Mirza Jelecak, Morten Avnskjold. Öster: Pavel Zavadil, Robert Veselovsky, Teofore Bennett.

Domare : Mattias Nyman.

Publik : - (på Landskrona IP).