Dagens namn: Ursula, Yrsa

Santos IFK:s hjälte i östgötaderbyt

Uppdaterad 2011-03-10 | Publicerad 2007-08-06

Hela 8761 hade tagit sig till Kopparvallen för att se östgötaderbyt mellan Åtvidaberg och IFK Norrköping. Serieledande Norrköping var det hetare laget och vann matchen med 1–0.

Brasilianaren Bruno Santos gjorde matchens enda mål redan i den sjätte minuten. Det var annars en match som präglades av kamp och som en följd av det fick ”Peking” spela med en man mindre de sista 25 minuterna sedan Thomas Magnusson fått sitt andra gula kort.

Förlusten var Åtvidabergs första på hemmaplan den här säsongen och kan visa sig dyrbar i slutändan. Vid oavgjort eller seger hade laget passerat Sirius på tredje plats i tabellen.

Norrköping utökade däremot serieledningen och är nu tolv poäng före tvåan Sundsvall. De tre främsta lagen tar steget upp i allsvenskan nästa säsong.