Rivalerna enades i stödet till sjuke Abidal

BARCELONA/STOCKHOLM. Kampen brukar vara brutal, men Real Madrid och Barcelona enas i stödet för Eric Abidal, som fått en tumör i levern.

Pep Guardiola väntar sig att Abidal besöker laget om två veckor.

– Läkarna säger att han återhämtar sig väldigt väl, säger tränaren till Sportbladet.

Real Madrid visade ingen pardon i derbyt mot Atletico. Efter elva minuter petade Samir Khedira elegant fram till Karim Benzema som inte sköt, utan smekte in ledningsmålet över målvakten David de Geas axel. Det var fransmannens sjunde mål på fyra ligamatcher.

20 minuter senare tog Mesut Özil emot en cross och satte 2–0. Atletico reducerade i slutet genom Kun Agüero.

”Hämtar sig väl”

De tre poängen var nödvändiga, för ett par timmar tidigare hade Barcelona slagit Getafe.

Det skiljer sex poäng mellan Real och Barça. Men den

kokande rivalitet som lagen visar upp på planen är inte tyngre än att man

visar sympati för motståndaren. Tidigare i veckan meddelade Barcelona att backen Eric Abidal hade diagnostiserats med en tumör i levern. Operationen skedde i torsdags, och som en trösterik gest bar Real Abidal-tröjor inför CL-mötet med Lyon.

I går pratade Sportbladet med Barçatränaren Pep Guardiola för att reda ut hur Eric Abidal mår.

– Läkarna säger att han återhämtar sig väldigt väl. Nu har han sin familj här och han kan komma att hälsa på oss på träningsanläggningen om två veckor, säger Guardiola.