Offsidemål räddade Real i Madridderby

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2009-03-07

Huntelaar snuvade Atlético på segern

Det spanska huvudstadsderbyt mellan Atlético Madrid och sin betydligt mäktigare storebror Real Madrid slutade 1–1. Diego Forlan gav Atlético ledningen – men i andra halvlek kvitterade Real genom en offsidestående Klaas-Jan Huntelaar.

Forlan fick inte glädjas åt tre poäng efter sitt fina mål mot Real. En offsidestående Huntelaar tilläts kvittera för Real till 1–1 i andra halvlek, vilket blev slutresultatet.

Det var lokalderby – då släppte spelarna på de taktiska direktiven och bjöd på riktigt underhållande fotboll. La Liga när det är som bäst. Men de båda målvaktern, Reals Iker Casillas och Atléticos Leo Franco kanske inte håller med...målchanserna avlöste varandra och stadion kokade ordentligt. Atlético utnyttjade en bortslarvad Realhörna och kunde kontra in 1–0 genom Diego Forlan. I andra halvlek kvitterade sedan Klaas-Jan Huntelaar. Eftersom Barcelona vann med 2–0 mot Athletic Bilbao tappar Real nu mark i toppstriden.