Hammarby-nyförvärvet Måns Söderqvist hittade målet igen (arkivbild).

Bajen fick 2-2 mot Molde.

– Vi förtjänade att vinna, säger Kennedy Bakircioglü.

Spelarna pustar ut efter matchen.

Det var Hammarbys fartfyllda passningsfotboll som tog laget upp i Allsvenskan. Ett spel som fungerade till punkt och pricka i Superettan, men som kan bli desto svårare att bemästra i den högsta serien.

Därför vill Bajen känna på toppmotstånd direkt. Och i den första matchen i träningslägret i La Manga fick man göra just det. För motståndet stod nämligen det norska mästarlaget Molde.

– Molde är ett av nordens bästa lag, men vi behöver vänja oss vid att möta bra motstånd, sa sportchef Mats Jingblad inför matchen.

Vände underläge

Bajen fick dock en tung start på matchen. I den 30:e minuten fick Molde straff när Thomas Guldborg Christenssen rev ner Fredrik Gulbrandsen. Harmeet Singh stegade fram och satte straffen till 1-0.

Men vändningen kom.

Linus Hallenius höll sig framme på ett inlägg och tryckte in 1-1 precis före paus. Och tidigt in i den andra halvleken var det dags igen. Nämnde Hallenius fick i väg ett minst sagt märkligt avslut som gick rakt i ribban – ut till Måns Söderqvist som bara behövde raka in bollen i öppet mål fram till 2-1.

Irriterat på domaren

Därefter skapade Hammarby flera farliga chanser och såg ut att gå mot segern, men med kvarten kvar att spela kom kvitteringen – efter ett mål som samtliga Bajen-spelare menar borde ha dömts bort för offside.

Hammarby var sedan det klart bättre laget i slutet av matchen och var nära att gå hem med segern, men inbytte Nahir Besaras stoppades av stolpen – två gånger om.

– Tycker det är en bra match. Molde är ett riktigt bra lag, de är norska mästare, men vi växer in i matchen. Sista kvarten är det vi som trycker på. Jag tycker vi förtjänade att vinna, säger Kennedy Bakircioglü.

– Vi dominerar andra halvlek och förtjänar att vinna matchen, säger Stefan Batan.