Dagens namn: Ragnar, Ragna

Messimål säkrade Argentinas seger

Publicerad 2014-06-07

Tränare Alejandro Sabella bänkade Lionel Messi i VM-genrepet.

Men när han blev inbytt hittade han nätet efter 18 minuter och fastställde slutresultatet, 2-0, mot Slovenien.

– Nu börjar det på riktigt, säger Barcelonastjärnan.

Jo då, Argentina kan lämna Buenos Aires för Brasilien med ett lugn i laget.

Sista genrepet mot Slovenien slutade med en säker 2-0-seger och superstjärnan Lionel Messi visade målform.

Men det började med att Ricardo Àlvarez gjorde 1-0 efter tolv minuter i en första halvlek där Argentina hade både flest målchanser och mest bollinnehav.

Stjärnspäckat trippelbyte

I 58:e minuten gjorde Sabella ett helt okej trippelbyte när han slängde in Angel Dí Maria, Sergio Agüero och Leo Messi till förmån för målskytten Álvarez, Ezequiel Lavezzi och Maxi Rodriguez.

Det blev också den starkast lysande stjärnan som punkterade matchen när Messi enkelt placerade in en fin nickpassning förbi Vid Belec i Slovenien-målet.

– Vi ser alla väldigt mycket fram emot VM. Nu börjar det på riktigt. Vi är väldigt motiverade, säger Lionel Messi efter matchen.

Argentina går in i VM mot Bosnien den 16 juni.