Blytungt för Västerås

Uppdaterad 22.34 | Publicerad 20.54

Nikola Vasic.

Nikola Vasic, 32, vill inte ge upp skytteligatiteln.

I 2–1-segern hemma mot Västerås gjorde BP-forwarden sitt femtonde mål – och såg till att Västerås dystra tillvaro fortsätter.

Med fem omgångar kvar är det en hård kamp om skytteligatiteln.

I huvudrollerna: Malmö FF:s Isaac Kiese Thelin och Brommapojkarnas Nikola Vasic.

De båda är i delad skytteligaledning med 15 fullträffar efter att den sistnämnde nätat mot jumbon Västerås.

Friläge

Elva minuter in i andra halvlek slog Alexander Abrahamsson en lång boll som ställde Västerås försvar – och Vasic rann igenom. Väl framme i straffområdet chippade han elegant in 1–0.

– Det är nästan skrämmande att han får ett friläge från den positionen. Det är typ en rensning, säger Max expert Lasse Nilsson i sändningen.

BP utökade ledningen i den 74:e minuten genom Alexander Jensen och vann till slut med 2–1.

”Kommer åka ner”

Segern gör att BP nu har sex poäng ner till Halmstad på negativ kvalplats. Västerås är alltjämt sist i allsvenskan med fem poäng upp till Halmstad.

– Västerås är ett lag som kommer åka ner i superettan. De ser sämre och sämre ut, säger Max expert Pär Hansson.