Knockad av flaska

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2008-03-16

Ytterligare en publikskandal skakar Fotbollseuropa.

Bottenmötet mellan Real Betis och Athletic Bilbao i La liga i går kväll avbröts med 20 minuter kvar sedan Bilbaos målvakt Armando Ribeiro knockats till marken av en inkastad flaska.

Fotbollen hamnade i skymundan i mötet mellan Betis och Bilbao.

I stället visade supporterkulturen upp sitt allra fulaste ansikte. Det är inte första gången publiken skämmer ut sig på mardrömsarenan i Betis. För ett år sedan slogs, den dåvarande, Sevillatränaren Juande Ramos medvetslös av en inkastad flaska på Estadio Manuel Ruiz de Lopera.

I går hände det alltså igen. David Lópes gav Bilbao ledningen med 2–1 efter 66 minuter, det blev för mycket för en Betis-supporter som fem minuter senare tog ut sin ilska över bortalagets keeper.

Hårt straff

Sportbladet talade i natt med den spanska tidningens Marcas fotbollsexpert Juan Castro om händelsen. Han tror att Betis kommer att få ett hårt straff.

–?Betis kommer säkert att få spela inför tomma läktare två eller tre hemmamatcher. Man ser allvarligt på detta eftersom det hände med Juande Ramos förra året, säger Castro.

Direkt efter incidenten kastade sig Betis-fansen som stod bredvid flaskkastaren över honom och vakter kunde gripa honom.

–?Personen som kastade flaskan är på polisstationen. Han kommer säkert att stängas av från spanska arenor i flera år, säger Juan Castro.