Dagens namn: Birgitta, Britta

Skrällen gör toppstriden öppen

Uppdaterad 2011-03-08 | Publicerad 2007-04-23

Villarreal knäckte mästarna Barcelona

Striden tätnar Spanska ligan har blivit rejält spännande igen – tacka Villarreal för det. 2–0 segern mot Barcelona betyder att Barças försprång ner till Sevilla och Real Madrid har krymt till en respektive två poäng.

Här är jätteskrällen som gör Sevilla och Real Madrid överlyckliga.

Villareal vann mot Barcelona – och nu är spanska ligan vidöppen.

Villareal skrällde hemma på Madrigal och öppnade segerstriden i La Liga. Barcelonas överraskande bortaförlust gör att de senaste två årens spanska mästare nu bara ligger en poäng före Sevilla och två poäng före Real Madrid.

– Det är väldigt få lag som kan prestera på samma sätt tre år i rad, vi gör allt vi kan för att glädja våra fans, sa tränaren Frank Rijkaard till klubbens hemsida före matchen.

Ronaldinho var tillbaks på planen efter två matchers frånvaro, viket gjorde Rijkaard glad.

Den brasilianske stjärnans återkomst hjälpte dock föga.

Robert Pires gjorde Villar-

reals ledningsmål tio minuter in i andra halvlek. När så Barça jagade kvittering kunde Marcos Garcia utöka till 2–0. Ronaldinho hade en frispark i ribban, men närmare än så kom aldrig hemmalaget.

Nästa omgång möter Barcelona bottenlaget Levante.