Titta, han skrattar!

Uppdaterad 2011-03-09 | Publicerad 2007-11-05

Efter alla problem var den ”gamla” leende Ronaldinho tillbaka igen.

Brassen gjorde två frisparksmål mot Betis.

frisparkskung Den gamla vanliga Ronaldinho är tillbaka. I går satte han två frisparkar mot Real Betis.

Den tunga tiden verkar vara över för Ronaldinho. I år har han ifrågasatts mer än någon sin. Han har fått kritik för övervikt, för att han festar för mycket och inte minst för att han inte presterat på plan.

Fjärde och femte

I går gav han alla kritiker svar på tal. I den viktiga hemmamatchen mot Betis avgjorde brassen matchen med två frisparksmål i den andra halvleken. I den 53:e minuten slog han in en otagbar frispark i Ricardos vänstra kryss, på tilläggstid ökade brassen på till 3-0 med en frispark slagen under muren.

Målen var Ronaldinhos fjärde och femte för säsongen, men mest glädjande för Barcelonafansen var leendena efteråt.

Thierry Henry gav Barcelona ledningen i den första halvleken, sedan var det Ronaldinho-show i gammal god klass. Brassen lekte fotboll, som bara han kan, och var nära att göra mål med en cykelspark.

Ryktet – Chelsea

Transferryktena kring Ronaldinho har varit många, speciellt när spelet inte stämt. Milan har jagat honom och de senaste rykten placerar honom i Chelsea. Presidenten Joan Laporta har sagt att Barcelona kan tänka sig att sälja Ronaldinho i vinter när transferfönstret öppnar.

Precis som alla kritiker måste kanske Laporta tänka om nu

I och med segern närmade sig Barcelona Real Madrid, som i lördags förlorade mot Sevilla. Barca är nu en poäng bakom ärkerivalen.