Matchfakta 24/9

IF Sylvia – Ljungskile SK 1-1(0-0)

Uppdaterad 2011-03-09 | Publicerad 2007-09-24

Matchen:

Ljungskile kom till Norrköping för, en på papperet, enkel seger mot ett lag på nedflyttningsplats och hälften så många förvärvade poäng. Men dem tredjeplacerade bohuslänningarna fick en tuff första halvlek, med många avslut emot sig och en stolpträff emot sig.

– Vi hade lite problem i första halvlek. Sylvia spelade väldigt bra då, säger LSK-tränaren David Wilson.

Trots att 8-1 i skott på mål under den första halvleken talade sitt tydliga språk lyckades Ljungskile resa sig i den andra halvleken. De behövde bara 12 minuters spel innan matchen hade gjort en kovändning genom Försvararen David Leinars mål.

– Spelet jämnar ut sig i den andra och vi lyckas göra 0-1, säger David Wilson

Ljungskile såg länge ut att gå för seger och tre poäng innan Sylvia lyckades kvittera på en frispark av Fredrik Roxström i den sjätte övertidsminuten.

Ljungskile avancerade till en andra plats och har fyra poäng tillgodo på Häcken, som förlorade sin match mot Degerfors ikväll.

– Nu ligger vi tvåa efter 25 omgångar, och det är bara att försöka i ytterligare fem, kommenterar LSK-tränaren Wilson andraplatsen.

Hemmalaget Sylvia lyckades genom sitt sena mål behålla sin nästjumboplats, trots att jumbon Degerfors vann sin match mot Häcken

Mål: 0-1 (57) David Leinar (Mattias Bulun), 1-1 (96) Fredrik Roxström.

Varningar, Sylvia:. Ljungskile: Martin Smedberg, Darko Matijevic.

Domare: Zarko Kovacevic.

Sylvia:

Henrik Häggdahl – Andreas Friman, Armando Ibrakovic, Dennis Boskailo, Fredrik Roxström – Mikael Torin (Ibrahim Atiku 62), Haris Dozo (Armin Tankovic 74), Thomas Borg, Markus Hanssson, Maic Sema – Stefan Persson (Michael Kassayousef 74), Daniel Åkervall.

Ljungskile:

Nicklas Svensson – Cedomir Zarkovic (Per Eriksson 74), Darko Matijevic, David Leinar, Richard Jansson – Edwin Phiri, Aleksandar Kitic, Jon Stockhaus, Martin Smedberg – Mathias Gravem (Mattias Bulun 32), Andreas Kristoffersson.

Enköping - Åtvidabergs FF 1-2 (1-1)

Matchen:

Den negativa trenden såg länge ut att fortsätta för Åtvidaberg borta mot Enköping. Men Kristian Bergström ville annorlunda.

– Han drog till på halv-volley efter perfekt vänsterinlägg, ett riktigt vackert mål, säger assisterande tränaren Andreas Thomsson efter 2-1-vinsten.

Östergötlands stolthet har sedan länge hakats av från den absoluta toppstriden, och satsade mest på att återupprätta sin stukade moral inför nästa säsong i Superettan.

– För oss var den här segern naturligtvis viktig. Vi har seriens yngsta trupp och vill ju sätta oss i respekt bland de andra lagen, säger Thomsson.

Segern satt dock hårt åt. Enköping började bäst innan Åtvid kvitterade precis innan paus.

Mål: 1-0 (19) Anders Lindberg (Peter Holm), 1-1 (44) KjartanFinnbogason, 1-2 (58) Kristian Bergström.

Varningar, Enköping: Martin Andersson, Andreas Eriksson. Åtvidaberg: Oscar Möller, Kristian Bergström, Martin Jönsson, Örjan Bäckstrand.

Domare: Antti Kanerva.

Publik: 1 112 (på Enavallen).

Enköping: Ludwig Bergström – Peter Holm, Daniel Olsson, Mario Dodic, Erik Zettergren (80) - Sebastian Rajalakso, Eric Hammar, Jamal Mohamed, Andreas Eriksson - Anders Lidberg (64), Vitalij Gussev (64).

Avbytare: Daniel Fiorini (64), Mats Lundin (64), Dragomir Draganov (80).

Åtvidabergs FF: Henrik Gustavsson - Örjan Bäckstrand, Per Karlsson, Johan Niklasson, Jesper Arvidsson - Haris Radetanic (82), Kristian Bergström, Martin Jönsson, Oscar Möller - Kjartan Finnbogason (82), Mats Haglund (88). Avbytare: Daniel Johansson (63), Alexander Zaim (82), Amir Suljic (88).

BK Häcken – Degerfors IF 0–1 (0–0)

Matchen:

Degerfors tog en mycket viktig seger i bottenstriden och hjälpte samtidigt Norrköping upp till allsvenskan då Häcken besegrades på bortaplan med 0–1.

Det var en match helt i gästernas smak med lågt tempo och omständligt anfallsspel från Häckens sida. Degerfors backade hem och hade oftast inga större problem att avvärja Häckenspelarna vars tuffa spelschema på sistone har satt sina spår i benen.

– Klart det tar på krafterna att resa och spela matcher mot lag som är en eller två nivåer högre spelmässigt, konstaterar den assisterande tränaren Christian Lundström och syftar på deltagandet i Uefacupen.

Degerfors segermål kom halvvägs in i den andra halvleken på en omställning där Markus Karlsson slog ett inlägg som Andreas Drugge slog in på volley, gästernas första skott på mål. Innan dess hade Häcken haft två stolpskott och ett skott över ett tomt Degerforsmål men bollen ville inte in och Degerfors ser till att bottenstriden tätnar då tre lag ligger inom en poäng.

Mål: 0-1 (64) Andreas Drugge (Markus Karlsson).

Varningar, Degerfors: Markus Karlsson, Shpetim Hasani, Kalle Norrbin.

Domare: Daniel Stålhammar

Publik: 1 041 (på Rambergsvallen).

Degerfors IF:

Simon Nurme – Kalle Norrbin, Magnus Tappert, Djordje Mrdjanin, Kristoffer Wiktorsson – Mano Garcia (89), Henrik Berger, Tobias Solberg, Markus Karlsson (86) – Andreas Drugge, Shpetim Hasani (66)

Avbytare: Andreas Holmberg (66), Jonas Bergman (86), Johan Bertilsson (89).

BK Häcken:

Christoffer Källqvist – Johan Lind, Daniel Forssell, Mats Hedén, Marcus Jarlegren – Jonas Henriksson, Teddy Lucic (46), Robert Mambo-Mumba, Ari Freyr Skulason (73) – Daniel Larsson (62), José de Oliveira.

Avbytare: Jesper Ljung (46), Peter Olofsson (62), Erik Friberg (73).

Östers IF – Jönköping Södra 2-0 (2-0)

Matchen

Hemma på Värendsvallen tog Öster ikväll en mycket viktig seger med tanke på deras tabellplacering. Man slog J-Södra med 2-0 i Smålandsderbyt. Pavel Zavadil var en av de bättre på planen, som så ofta, och kunde gå av planen med ett mål och ett målpass.

Öster var det bättre laget matchen igenom. 18-8 i skott på mål och 7-0 i hörnor vittnar om att hemmalaget var det starkaste.

Efter ungefär en halvtimme i första halvlek kunde vänsterbacken Emin Nouri pricka in ettan efter att hans skott styrts in via en J-Södra-spelare, passningen kom från. 2-0 kom psykologiskt olyckligt för J-Södra då Zavadil satte dit bollen från håll.

Öster spelade mycket stabilt i andra och rullade av matchen. Tre mycket viktiga poäng för Öster alltså i den tuffa bottenstriden.

Mål: 1-0 (34) Emin Nouri (Pavel Zavadil), 2-0 (46) Pavel Zavadil.

Varningar: Öster: Emin Nouri, Helgi Danielsson, Pavel Zavadil. J-Södra: -.

Domare: Håkan Jonasson.

Publik: 3335 på Värendsvallen.

Östers IF: Robert Veselovsky – Emin Nouri, Mario Vasilj, Marco Da Silva, Tyler Hughes – Pavel Zavadil, Daniel Svensson, Helgi Danielsson, Gabriel Ucar (88) – Anatolij Ponomarev, Freddy Borg.

Avbytare: Erik Tengroth (88).

Jönköping Södra: Mikael Axelsson – Fredrik Söderbring, Daniel Karlsson, Erik Skördåker, Andreas Nilsson – Johan Karlefjärd, Fredrik Fendrich (58), Christer Persson (58), Aram Ibrahim– Patrik Elmander, Tommy Thelin.

Avbytare: Johan Fäger (58), Mikael Eriksson (70).