Touray skadad –då kvitterade Elfsborg

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2010-04-15

Väntade på att få byta

Pa Dembo Touray skadade låret och väntade på att bli utbytt.

Då slog Johan Karlsson ett inlägg för Elfsborg som Denni Avdic nickade in över Touray, som såg klart hämmad ut i situationen.

Målet betydde 1-1 och Elfsborg kunde sedan rycka ifrån till seger med 3-1.

– De var helt enkelt lite bättre än oss i dag. Inte mycket att säga om, säger Djurgårdens Patrik Haginge till PPV.

Touray avbröt spelet och fick behandling av Djurgårdens läkare tidigt i den första halvleken. Målvaken stod dock kvar i målet men insåg snabbt att det inte fungerade.

Oremo målskytt igen

Men samtidigt som Tommy Vaiho drog på sig handskarna och Djurgården väntade på att få byta stack Elfsborg upp i ett anfall. Johan Karlsson slog ett inlägg som Denni Avdic nådde högst på och nickade bollen mot Touray som ändå inte nådde upp för att kunna rädda bollen. Det såg ut som om skadan kan ha hämmat 30-åringen i avslutsögonblicket.

Målet betydde 1-0 sedan Johan Oremo fällts och själv slagit in straffen i början av matchen. Men efter kvitteringsmålet rann Elfsborg ifrån.

Ett högt spel

Denni Avdic satte sitt andra i matchen efter fint förarbete av Emir Bajrami i slutet av den första halvleken. Samme Bajrami assisterade i den andra halvleken Martin Ericsson som första missade sitt avslut men sedan själv tog han om returen och kyligt lyfte in slutresultat 3-1 i den 58:e minuten.

Tre minuter senare byttes Ericsson ut men det handlade om en ren säkerhetsåtgärd.

– Vi körde på lite sprutor i foten som jag haft problem med men bytet var en säkerhetsåtgärd. Foten började ömma ganska rejält, säger Ericsson.

Noterbart är att Djurgårdens nya tränarduo Lennart Wass och Carlos Banda valda att använda sina två sista byten redan i halvtid när Sharbel Touma och Janna Lysski ersatte Hrvoje Milic och Petter Gustafsson. Ett högt spel som dock inte lönade sig mot spelskickliga Elfsborg.