GIF Sundsvall - IFK Norrköping 3-0 (2-0)

Uppdaterad 2011-03-09 | Publicerad 2007-09-26

Väger tillbaka ligger öppen?

Matchen:

Norrköping kom till denna match som redan klara för allsvenskan nästa år men de ställde ändå upp med bästa laget och spelade för att vinna matchen. Sundsvall hade revansch att kräva efter vårmötet då det blev förlust. Norrköping började matchen med ett väldigt högt försvar och aggressivt spel medan Sundsvall började lite trevande. Sundsvall kom sedan in i matchen och tog över. 1-0 kom i den 25:e minuten och det var förlösande för hemmalaget. Tarmo Neemelo var med och spelade fram till det och var även med i organiseringen till 2-0 som kom sent i den första halvleken. Sundsvall spelade sedan av halvleken på ett stabilt sätt. Andra halvlek började även den med att Norrköping spelade aggressivt och försökte anfalla men de stoppades oftast redan vid straffområdeslinjen. Sundsvall föll långt ner och siktade på att försvara sin ledning. De kom bara till ströanfall men med knappa tio minuter kvar kom ändå 3-0 när Mikael Lustig slog ett kanoninlägg som Patriksson säkert nickade i mål.

– Det känns fantastiskt bra att slå Norrköping, de skulle inte gjort bort sig i allsvenskan med det material de har nu och de ställde upp med bästa laget idag, de ville verkligen vinna över oss, säger assisterande tränaren i Sundsvall Lars Andersson.

Mål: 1-0 (25) Johan Patriksson (Tarmo Neemelo), 2-0 (35) Tarmo Neemelo (Arash Bayat), 3-0 (83) Johan Patriksson (Mikael Lustig).

Varningar, GIF Sundsvall: Patrik Eriksson Ohlsson, Joel Cedergren. IFK Norrköping: Stefan Thordarsson, Magnus Samuelsson, Bruno Santos.

Domare: Johan Hamlin

Publik: 6 505 (Norrporten Arena)