Uppdaterad 2011-03-10 | Publicerad 2011-01-30

Pazzinis osannolika debut

I fredags gjorde Inter klart med nyförvärvet Giampaolo Pazzini.

Under lördagen presenterades han för pressen.

Sedan avslutade han helgen med en superdebut: Två mål och en fixad straff gjorde att Inter vände 0–2-underläge mot Palermo och vann med 3–2.

– Det känns som en dröm, säger Pazzini.

Det har varit en sagolik helg för Giampaolo Pazzini.

I fredags blev det klart att han lämnar Sampdoria för topplaget Inter, den klart största klubb han spelat i.

Redan under söndagen fick han göra sin debut.

Leonardos Inter såg ut att vara på väg mot sin andra raka förlust i Serie A när Milanolaget låg under med 0–2 i halvtid.

Visade styrka

Då chansade Leonardo med att sätta in sitt nyförvärv – ett beslut han inte behöver ångra.

Efter tolv minuter hade han presenterat sig. Pazzini fick bollen i Palermos straffområde och visade styrka när han höll undan sin back, vände om och la in sitt första mål i Intertröjan.

En kvart senare var det dags igen. Pazzini dök upp på ett Maicon-inlägg och fick perfekt träff på pannan. Bollen skarvades in i mål och Pazzini hade gjort två mål på sin första halvlek i Inter.

Osannolikt bara det.

”Helt oförglömligt”

För att krydda drömdebuten såg han sedan till att fixa en straff som Samuel Eto'o satte. Inter vände matchen och vann med 3–2.

– Jag hade inte kunnat drömma om en bättre debut och det känns också som en dröm. Det har varit en helt fantastisk eftermiddag, helt oförglömlig, säger Pazzini till Sky Sport Italia.

Samtidigt passade han på att tacka ”alla som trott på mig, min familj, min flickvän och alla som har peppat mig”. Och så sina anfallspartners, Diego Milito och Samuel Eto'o.

– Hur det är att spela med dem? Underbart. Jag måste tacka dem för det här också, säger Pazzini.

En viktig seger för Inter som fortsätter jaga serieledande Milan. Nu skiljer nio poäng mellan lagen, Inter har en match mindre spelad.