Dagens namn: Helge

Till semifinal efter straff och rött kort

Uppdaterad 2012-04-05 | Publicerad 2012-04-04

Benfica ordnade rysare trots numerärt underläge

Barcelona tog sig till semifinal efter omdiskuterade domslut i matchen mot Milan.

Nu väntar Chelsea för spanjorerna – efter att engelsmännen fått en straff och ett rött kort med sig i 2-1-segern (totalt 3-1) hemma mot Benfica.

En repris på kaosmatchen från 2009.

Chelsea hade med sig 1-0 från bortamötet och en stor fördel inför returen hemma i kvartsfinalen av Champions League mot Benfica. Efter 20 minuter förbättrades situationen ytterligare när Ashley Cole föll i straffområdet och fick straff i närkamp med Javi Garcia.

”Inte tio av tio straffar där”

– Det är lite som det vi såg i går. Det döms inte tio av tio straffar på det, kanske fem av tio. När det väl hände kändes det mer som straff än när man såg reprisen, säger experten Glenn Strömberg i Viasat Fotboll.

Frank Lampard gjorde inget misstag frpn straffpunkten utan placerade in 1-0. Men det skulle bli ännu tyngre för Benfica.

Strax innan halvtid drog kaptenen Maxi Pereira på sig sitt andra gula kort och visades ut. Mycket onödigt av 27-åringen som snackade till sig sin första varning och sedan gick in vårdslöst i en tackling vid den andra.

”Har inte en chans mot Barça”

Trots det numerära underläget blev det riktigt spännande i slutminuterna. Javi Garcia kvitterade till 1-1 efter 85 minuter och gästerna behövde då bara ett mål till för att blåsa Chelsea på semifinal-platsen.

Chansen kom också för Nelson Oliveira. Med bara drygt två minuter kvar kom 20-åringen i ett öppet läge men valde att avsluta med en yttersida och skruvade bollen utanför.

Istället kunde Chelsea kontra på tilläggstid och Raul Meireles dunka in det definitiva avgörandet. En skön revansch för den 29-årige portugisen som buades ut under lagens första möte i Portugal.

– Det som smärtar är att jag vet att vi slagit ut bättre lag än Chelsea. Det är det som lämnar mig med en känsla av ilska, säger Benficas tränare Jorge Jesus.

Nu väntar Barcelona för Chelsea i semifinalen. En repris på semifinalen 2009 som slutade i kaos med omtalade domarattacker från Michael Ballack och Didier Drogba.

– Jag kan ha fel men jag tror inte att Chelsea har en chans mot Barcelona, säger Jesus.