Harders hattrick sänkte Arsenal

Sätter hård press på Jonas Eidevall

Publicerad 2024-10-09 20.48

Arsenal och Jonas Eidevall lär drömma mardrömmar.

Om Bayern Münchens Pernille Harder, som gjorde äkta hattrick på 13 minuter i Champions League.

Bayern vann med 5–2 – och sätter ännu hårdare press på Eidevall.

Arsenals svenske tränare Jonas Eidevall har det tungt under inledningen av hösten. För några veckor sedan föll Arsenal skrällartat mot BK Häcken i CL-kvalets första möte, innan man lyckades undvika ett misslyckande med seger på hemmaplan.

I helgen nollades Londonlaget av Everton – och har endast fem poäng på första tre matcherna i ligan.

Under onsdagens CL-premiär tog Arsenal ledningen mot Bayern München, på bortaplan. Men när ställningen var 2–2 och klockan tickade upp på 72 tog Pernille Harder över showen.

Svenskorna i spel

Den danska storstjärnan gjorde 3–2, 4–2 och 5–2 när Bayern gick ifrån och vann komfortabelt. Målen kom inom 13 minuters spann.

Harder klev sedan av till publikens jubel och ersattes av Linda Sembrant. Även Julia Zigiotti Olme blev inbytt för Bayern. Magdalena Eriksson är inte tillbaka i spel efter sin knäskada.

I Arsenal spelade Stina Blackstenius 66 minuter, medan Rosa Kafaji blev inbytt i 79:e minuten. På lördag väntar tuffaste möjliga motståndare för Arsenal, ligamästarna Chelsea.

Eidevall under press

I brittisk press kritiseras nu Eidevall.

Det känns lite märkligt att prata om säsongsavgörande matcher bara tre veckor in i en ny kampanj, men Arsenals förbryllande start har väckt diskussionen. Det är inte första gången Jonas Eidevall har utmanövrerats taktiskt”, skriver Sky Sports efter kvällens förlust.

Helgens match mot Chelsea byggs upp som en avgörande match för svensken.

– Vi har inget annat val än att lägga den här matchen bakom oss – ta de nödvändiga lärdomarna från den och gör oss redo för uppgiften på lördag, säger Eidevall.