Åtvidaberg spelade med en man mer i närmare 90 minuter.

Det hjälpte föga.

Gefle vann med 4–2, och Åtvidabergs läge i botten blir nu allt mer prekärt.

Åtvidaberg låg inför söndagens match på Strömvallen sist i den allsvenska tabellen, tre poäng efter AIK och just Gefle.

En seger mot Gefle hade med andra ord varit väldigt välbehövligt.

Men ÅFF fick en mardrömsstart. Redan efter en dryg minut gjorde Jonas Lantto 1–0 för Gefle, fint framspelad av James Frepong.

Mindre än fyra minuter senare såg det dock ut som att det skulle kunna bli Åtvidabergs dag. Gefles Sebastian Senatore blev utvisad då han drog ner en fri Hars Radetinac. Nästan en hel matchs spel med en man mer väntade alltså gästerna.

Debutant punkterade mötet

Men det kunde de inte utnyttja. Trots att de allt eftersom fick mer och mer boll hade de svårt att skapa några heta målchanser. I stället var det Gefle som skapade de bästa chanserna och hemmalaget gjorde även 2–0 efter 56 minuter genom Jakob Orlov.

Inte förrän i den 75:e minuten kunde Åtvidaberg göra sitt första mål, 1–2 genom Amir Suljic. Men blott tre och en halv minut senare gjorde Hjalmar Öhagen 3–1 för Gefle och såg ut att ha avgjort matchen.

ÅFF kunde dock reducera i den 81:a minuten genom Oscar Möller, vilket gjorde det spännande ända in i det sista. Men med fyra minuter kvar av ordinarie tid kunde debuterande Dragan Kapcevic göra 4–2 och avgöra matchen.

Åtvidaberg är nu hela sex poäng från en kvalplats.