Uppdaterad 2011-03-08 | Publicerad 2005-06-06

Enkel seger mot Frölunda i dag

Plantskolan Brommapojkarna fortsätter att blomstra.

Efter nio spelade omgångar av superettan ligger BP tvåa i tabellen.

BP firade nationaldagen med att slå jumbon Västra Frölunda enkelt med 2–0 (1–0).

– Men än är det för tidigt att prata om allsvenskan, sade BP-tränaren Claes Eriksson till TT.

Sex vinster på nio matcher. Brommapojkarna visar kanonform.

– Visst är jag nöjd. Kan väl säga så här; tränaren mår som lagets placering i tabellen, sade Claes Eriksson efter hemmavinsten på Grimsta IP.

BP kontrollerade matchen och redan efter sex minuter kom 1–0. Olle Kullinger vräktes omkull och på den efterföljande straffen prickade Håkan Malmström in ledningsmålet. Avgörande 2–0 satte rutinerade Thomas Lagerlöf åtta minuter in i den andra halvleken.

– Sedan kontrollerade vi matchen. Jag tycker att Frölunda försvarade sig på ett bra sätt, men var sedan lite uddlösa framåt och saknade den där lilla turen, sade Claes Eriksson, vars lag ligger tre poäng efter serieledande Gais.

Claes Eriksson gladdes över tabellplaceringen och menade att hans lag fortfarande tar en match i taget. Först efter halva serien, vid 15 omgångar, kan man se hur en förmodad sluttabell kommer att se ut.

– Men klart att jag är nöjd. Känns kul att det gått så bra och att vi är så stabila som vi är, sade BP-tränaren.

Trelleborg fick nöja sig med 0–0 hemma mot krislaget Örebro SK. Gästerna från Närke har än så länge endast en seger i superettan och är på väg ner i division två. Mot Trelleborg fortsatte alltså motgångarna och ÖSK:s Patrik Haginge drabbades dessutom av en utvisning i slutet av den andra halvleken.

Ett annat topplag som bara fick oavgjort var IFK Norrköping som spelade 1–1 hemma på Idrottsparken mot bottenlaget Mjällby. Andreas Alm satte hemmalagets mål medan Fredrik Olsson kvitterade minuten före paus.

Ljungskile vann med 1–0 borta mot Väsby. Markus Senften avgjorde med kvarten kvar av matchen.

I den nedre regionen av tabellen tog Degerfors tre viktiga poäng bort från nedflyttningsstrecket. Emil Johansson satte matchens enda mål när hemmalaget besegrade Boden på Stora Valla. Västerås såg länge ut att skrälla borta mot Falkenberg, men Johan Svensson fick inte bli matchvinnare den här gången. Hemmalaget, som kostade på sig att bränna en straff i den andra halvleken, kvitterade i slutminuterna. Jens Josefsson blev poängräddare i nöden.