Benzema tvåmålsskytt – tredje matchen i rad

Uppdaterad 2011-03-13 | Publicerad 2011-03-12

Sex mål på tre matcher

BARCELONA. Karim Benzemas förvandling är total.

Fransmannen stod för Real Madrids båda mål när man slog Herculés i ligan och knappade in på avståndet till Barcelona.

– Ligan är inte över än, nu kommer vi att arbeta vidare för att vinna den, säger Benzema efter kvällens uppvisning i Madrid.

Den franske anfallaren kom till Spanien tillsammans med Cristiano Ronaldo under Real Madrids stora stora värvningskampanj förra sommaren, men har haft betydligt svårare att anpassa sig i Spanien än den portugisiske stjärnan.

När Gonzalo Higuaín skadade sig i höstas var många tveksamma till att Karim Benzema skulle kunna axla hans ansvar och under vinteruppehållet värvade Real Madrid Emmanuel Adebayor för att ha alternativ offensivt.

”Vill tacka hela laget”

Men den senaste tiden har varit en framgångssaga av stora mått för Karim Benzema som kom till match mot Hércules med fyra mål från de senaste två ligamatcherna i närminnet. Och på lördagskvällen blev han den store huvudfiguren när han upprepade bedriften och slog in 1–0 i den 24:e minuten och fastslog slutresultatet till 2–0 för Real Madrid tio minuter in i andra halvlek med en knorr förbi Hércules målvakt.

– Jag känner mig bra och lycklig efter mina två mål i kväll. Jag vill tacka hela laget för det, säger Benzema till Canal Plus efter matchen.

”Inte över”

Segern mot Hércules betyder att Real Madrid nu ligger fyra poäng efter Barcelona, som möter Sevilla borta på söndagen.

– Ligan är inte över, nu kommer vi fortsätta jobba för att vinna, säger Karim Benzema.

Real Madrid laddar nu för returen i åttondelsfinalen mot Lyon, laget som han lämnade för spel i Spanien för ett och ett halvt år sedan. Efter 1–1 i första mötet, där Benzema gjorde Reals mål, möts lagen på Bernabéustadion på onsdag.