Juventus tappade tvåmålsledning

Uppdaterad 2011-03-13 | Publicerad 2011-03-12

Tränaren illa ute

Att Del Piero var tillbaka från start räckte inte.

Juventus tappade 2–0-ledningen mot bottengänget Cesena som kvitterade i 81:a minuten.

Nu hänger Gigi Del Neri på en lös tråd i klubben.

Gigi Del Neri hopapdes att Alessandro Del Piero skulle ge Juventustränaren lite andrum efter tre raka nederlag utan att ha gjort ett enda mål.

Och Juventus hade greppet om matchen sedan Matri gett laget en säker 2–0-ledning. Sedan gav Buffon bort en straff. Och lite senare fick Juventus en utvisning.

Buffon orsakade straff

Men strax före paus kom kvitteringen då Buffon kommit ut helt fel och tvingats fälla Cesena-anfallaren. Jimenez tog straffen själv och satte enkelt reduceringen.

Kort därefter grävde Juventus sin egna grop allt djupare. Marco Motta sparkade en Cesena-spelare i huvudet och drog på sig sitt andra gula kort för matchen.

2–2 med nio minuter kvar

Med tio man på planen lyckades inte Juventus att hålla undan och kvitteringen till 2–2 satte Parolo efter 81 minuters spel. Juve missade därmed chansen att få häng på tabellsexan Roma som har den sista europaspelsplatsen.

Hjärnsläpp av Giaccherini

Cesena hade dessutom chans på fler mål men Emanuele Giaccherini stod nog för årets miss i serie a när han missade öppet mål från två meter. På sin egen stolpreturen skulle han bara lägga in bollen men sköt i stället högt över.