Dagens namn: Ursula, Yrsa

Matchfakta 15/7

Häcken – Sylvia 1–2 (0–0)

Uppdaterad 2011-03-08 | Publicerad 2007-07-15

Matchen : Med snart halva serien spelad blir luckan mellan toppen och botten tydligare. Sylvia var på besök på Rambergsvallen ikväll för att möta Häcken. Norrköpingslaget behövde poäng för att inte dras djupare i bottenstriden.

Med bara en poäng ner till nedflyttning behövs trepoängarna. Det samma gällde Häcken, fast i andra änden av tabellen. Det nedflyttade Göteborgslaget tappar mer på topplagen och det var sju poäng upp till Sirius på tredjeplatsen. Häcken dominerade första halvlek och Sylvia hängde inte med i tempot.

Trots många skott på mål stod det 0-0 i halvtid. Fem minuter in i andra halvlek spräckte José de Oliveira Sylvias nolla på passa av Dioh Williams. Sylvia såg länge ut att få lämna planen poänglöst.

Häcken kom till många avslut, men den rätt effektiviteten saknades. Effektiviteten lyckades dock Sylvia med. I den 77 minuten satte Andreas Friman 1-1 och bara två minuter senare kom tvåan Stefan Persson. Sylvia vända på steken och tog med sig alla tre poängen. Häcken sköt 21 skott medan Sylvia bara sköt sju.

Målen: 1-0 (50) José de Oliveira, 1-1 (77) Andreas Friman, 1-2 (79) Stefan Persson

Varningar: Häcken: Sylvia: Maic Sema, Fredrik Åström, Armando Ibrakovic

Domare: Michael Lerjéus

Publik: 2517 (på Rambergsvallen)

Häcken: Alexander Hysen – Marcus Jarlegren, Teddy Lucic, Daniel Forsell (86), Mats Hedén – Jonas Henriksson, Roger Risholt, Jesper Ljung, José de Oliviera (86) – Hans Berggren (56), Dioh Williams

Avbytare: Peter Olofsson (56), Ari Freyr Skúlason (86), Fredrik Holster (86)

Sylvia: Peter Karlsson – Armando Ibrakovic, Mikael Cupan, Henric Andersson, Fredrik Åström – Maic Sema, Ibrahim Atiku (62), Markus Hansson, Johan Roxström, Stefan Persson – Andreas Friman

Avbytare: Haris Dozo (62), Thomas Borg (72)