Dagens namn: Evald, Osvald

Här är sex som jublar

Uppdaterad 2011-03-09 | Publicerad 2007-10-18

– och Norge har fortfarande chansen

Jubel Greklands Georgios Karagounis jublar efter att EM-avancemanget säkrades i går efter 1–0 mot Turkiet.

Flera lag gjorde det Sverige misslyckades med – att säkra EM-platsen.

Bland annat Grekland – och då jublar Norge.

– Det var fantastiskt viktigt, säger John Arne Riise.

Greklands seger borta mot Turkiet ger Norge nytt hopp om att nå EM. Norge besegrade samtidigt Bosnien på bortaplan med 2–0 och spelar nu en nästintill helt avgörande match mot Turkiet på Ullevål.

En poäng där och EM-platsen kan säkras borta mot Malta.

– Vi fick veta i paus att Grekland slagit Turkiet och det var fantastiskt viktigt, säger John Arne Riise till VG.

Tjeckien chockade Tyskland på bortaplan. 0–3 borta på Allianz Arena i München. Redan efter två minuter gav Libor Sionko, tjeckerna ledningen och i den 23.e minuten ökade Marek Matejovsky på till 2–0.

Frankrike närmare EM

Jaroslav Plasil satte sista målet i andra halvlek, men tyskarna fick jubla ändå.

Eftersom Irland bara fick 1–1 hemma mot Cypern kunde både Tyskland och Tjeckien fira att EM-platsen var i hamn.

I grupp B tog Frankrike ett stort steg mot EM, efter att ha slagit Litauen med 2–0, samtidigt som Skottland förlorade mot Georgien(2–0). Båda Frankrikes mål gjordes av Thierry Henry.

Barcelona-anfallaren blev genom mål nummer 42 och 43 Frankrikes bäste målskytt någonsin när han gick förbi Michel Platini.

Rumänien vann mot Luxemburg borta och säkrade en plats i EM-festen nästa år.