Uppdaterad 2011-03-09 | Publicerad 2010-02-27

Avgjorde med drömmål

Tros ligaledning och ett gynnsamt läge i Champions League har Barcelona fått utstå kritik.

Många kritiker hade förmodligen vässat sina pennor lite extra när laget var på väg mot en poängförlust hemma mot Malaga.

Då slog världens bästa klubblag till med ett drömmål och avgjorde ligamatchen med sex minuter kvar.

Barcelona hade oväntat stora problem med Malaga hemma på Camp Nou. Zlatan Ibrahimovic hade kostat på sig att bränna öppet mål efter ett vackert inlägg av Messi och ställningen var 1-1 med bara minuter kvar av ordinarie matchtid.

Då fick Xavi bollen utanför straffområdet och hittade högerbacken Daniel Alves i en djupledslöpning. Malaga-försvaret hamnade på hälarna och brassen kunde servera en helt fristående Leo Messi som fick öppet mål.

Zlatans mål bortdömt

Ett drömmål som säkerligen gladde managern Pep Guardiola extra mycket. Spanjoren har fått kritik i veckan trots ligaledningen.

Zlatan Ibrahimovic hade sedan ett 3-1-mål i nät men det dömdes, aningen märkligt, bort för ruff. Svensken protesterade efter slutsignalen men fick inget gehör.