Uppdaterad 2011-03-08 | Publicerad 2007-04-07

Föll mot Zaragoza – på söndagen kan Ronaldinho & co mista serieledningen

nämen... vad hände? Barcelona föll tungt borta mot Zaragoza. Här är det Ronaldinho, Iniesta och Xavi som deppar.

Här är påsksmällen som skakar Barcelona.

Laget föll borta mot Zaragoza med 1–0 – och i morgon riskerar Ronaldinho och kompani att bli av med serieledningen.

Real Zaragoza var det klart bättre laget i första halvlek och hade bud på ledningsmål vid ett flertal tillfällen. För att väcka laget valde Barca-tränaren Frank Rijkaard att sätta in Gianluca Zambrotta i paus.

Men det hjälpte föga. I stället kunde Zaragoza ta ledningen i den 57:e minuten. Andrés D'Alessandro, som minuten före missat ett kanonläge, revanscherade sig med att slå ett inlägg som Diego Milito kunde skarva i mål.

Barcelona kämpade därefter förtvivlat för att nå kvittering – men det här var inte deras dag.

Kanonchanser att kvittera

Deco fick till exempel ett kanonläge som Zaragoza-målvakten César Sánchez räddade.

Och Lionel Messi borde ha gjort mål när han fick chansen bara någon meter från mållinjen. Skottet täcktes dock av en offrande Zaragozaförsvarare och på returen sköt inbytte Eidur Gudjohnsen utanför.

Ett grinigt Barcelona drog totalt på sig hela sex gula kort.

Förlusten innebär för Barca att Sevilla har chansen att ta över serieledningen via seger över Racing Santander i söndagens match.