Dagens namn: Ursula, Yrsa

”Sirius är bästa laget vi mött”

Uppdaterad 2011-03-08 | Publicerad 2007-06-20

Norrköping vann seriefinalen inför rekordpublik i Uppsala – men hyllade motståndarna

Norrköping jublar efter segern mot Sirius.

UPPSALA

Sirius fick inte vinna inför rekordpubliken på Studenternas.

Ett effektivt Norrköping vann med 3–1 – men hyllade Sirius efteråt.

– Sirius är bästa laget vi mött, säger IFK:s tränare Mats Jingblad.

Köerna ringlade långa före matchstart då 8 592 hade letat sig till Studenternas i Uppsala. Men de tystnade snabbt.

Obesegrade Norrköping kontrade in 1–0 efter 19 minuter då Stefan Thordarson petade bollen i mål.

Drygt tio minuter senare var det dags igen. Thordarson var där med en lång tå och bokfördes för målet. Men det såg ut som att det var Sirius Gustaf Segerström som var sist på bollen.

Sirius reducerade

Efter paus satsade Uppsalalaget allt framåt och hade bud på reducering. Framför allt Daniel Hoch fick ett ypperligt läge, men Nuredin Bakiu räddade.

I stället var det Norrköping som utökade till 3–0. Daniel Bamberg revs ner och Mikael Blomberg satte den efterföljande straffen i mål.

Sirius gav dock inte upp. Gustaf Segerström nickade in reduceringen i 83:e minuten och strax efteråt var ytterligare ett mål på väg. Christopher Lundin sköt från nära håll, men Bakiu räddade och Marcus Palmqvist missade returen.

”Vi kom inte upp i normal standard”

Norrköping redde ut stormen och befäste serieledningen. Men efteråt hyllade tränaren Mats Jingblad Sirius.

– Sirius är bästa laget vi mött. De har stora chanser att hänga kvar i toppen, säger tränaren Mats Jingblad till sportbladet.se.

– Vi kom inte upp i normal standard. Men killarna tog chanserna när de kom. Vi gjorde mål vid rätt tillfälle.