Besegrade IFK Göteborg med 2–0

Hammarby blåstes på en solklar straff.

Trots det kunde de besegra IFK Göteborg med 2–0.

Hammarby IF har under säsongen skapat rubriker från straffpunkten.

Med åtta tilldömda straffar är de den klubb som fått flest straffar under säsongen – däribland tre stycken mot BK Häcken och två mot Kalmar FF.

I hemmamötet med IFK Göteborg fick de dock ingen – trots att det var en solklar hands.

Uppmärksammades inte av domaren

Philip Haglund nådde nämligen högst på en hörna i den 63:e minuten och såg ut att utöka Hammarbys ledning till 2–0. På mållinjen stod dock IFK Göteborgs nyförvärv Scott Jamieson. Australiensaren lyckades dock inte nicka bort bollen – utan den landade rakt på hans arm och förhindrade bollen från att gå i mål.

Situationen uppmärksammades dock inte av Johan Hamlin och hans domarteam. Istället för en straff och chans för Hammarby att punktera matchen lät de spelet fortgå.

Kennedy med frisparksmål

Trots att Hammarby blev bestulna på en straff kunde de på övertid fastställa slutresultatet till 2–0. En fristående Philip Haglund hade i den första halvleken lagt in 1–0, efter att Erik Israelsson skarvat vidare bollen, innan Kennedy Bakircioglu skrev in sig i målprotokollet genom att slå in en stenhård frispark.