Tre straffar till Bajen – ändå förlorade man

"Första allsvenska laget på 00-talet att få tre straffar"

Hammarby fick inte en eller två straffar mot Häcken.

Laget, på kvalplats, fick tre (!) – men vann ändå inte.

– Det ska ju räcka till poäng, säger Nanne Bergstrand i C More.

Hammarby hade en tung vår i allsvenskan. Och omstarten, borta mot Häcken, blev inte vad laget, på kvalplats, hoppats på.

Efter ett tidigt baklängesmål kunde man kvittera på straff efter att Häcken-målvakten Peter Abrahamsson siktat på Philip Haglund istället för på bollen.

Arnór Smárason tog hand om straffen och chippade iskallt in 1-1 med en riktigt Panenka-variant.

Häcken tog ledningen igen men Hammarby skulle få chansen få straffpunkten igen.

Smárason gav bort straff

När Arnór Smárason själv föll i straffområdet i den 60:e minuten gav han bort straffen till 'Alex' som brände.

Nanne Bergstrand visste inte varför islänningen gav bort straffen.

– Det kan jag inte svara på, säger tränaren i Cmore.

Tre minuter senare kom den riktiga kallduschen för bortalaget när John Owoeri gjorde sitt andra mål i matchen, till 3-1.

Bakircioglu också målskytt

Men Hammarby hade flera liv i den här matchen. I den 86:e minuten fick laget en tredje (!) straff i matchen. Kennedy Bakircioglu satte 3-2 men det skulle inte räcka – trots ett drömläge i slutminuterna.

Inhopparen Imad Khalili kunde däremot inte förvalta friläget och istället kunde Häcken strax därefter sätta spiken i kistan med 4-2 genom Demba Savage.

– Den första såg såg solklar ut men de andra två har jag ingen bild av, säger Häcken-tränaren Peter Gerhardsson om straffarna.

Enligt Gracenote Sports var det första gången på 2000-talet som ett allsvenskt lag tilldelades tre straffar i en och samma match.