Avhängt i Europa League sedan länge.

Men i den sista matchen bjöd Elfsborg på målfest.

De körde över Standard Liege på bortaplan.

Elfsborg var Sveriges enda bidrag i Europa Leagues gruppspel den här säsongen.

Men Boråsarna floppade rejält och spelade bort sig från avancemang redan efter fyra omgångar efter förlust borta mot danska Esbjerg.

Inte heller den näst sista gruppspelsmatchen, hemma mot gruppettan Red Bull Salzburg, blev lyckad.

Drömmål – förgäves

Men i den allra sista omgången kom islossningen:

Seger 3-1 borta mot gruppens slagpåse Standard Liege.

Det började dock inget vidare. 19-årige löftet Yanis Mbombo gav belgarna ledningen med ett drömskott efter 31 minuters spel.

Men tio minuter senare placerade Lasse Nilsson in kvitteringen.

Rivstart

Och i andra halvleken dröjde det bara 30 (!) sekunder innan Nilsson höll sig framme igen.

Danske anfallskollegan Mikkel Beckmann satte sedan 3-1, matchens sista mål, i den 51:a minuten.

För segern får Elfsborg 1,2 miljoner kronor.

– Det är inte så att det lyfter säsongen på något sätt, men man får ändå upp mungiporna och nu har man något att ta med sig till försäsongen, säger TV4:s expert Hasse Backe.

Totalt tog Elfsborg fyra poäng i gruppen. Åtta poäng mindre än Esbjerg, som gick vidare som tvåa bakom Salzburg.