Drömmen död efter bara fyra omgångar

Publicerad 2013-11-07

Elfsborg utslaget efter självmål

Elfsborgs Europa-äventyr är över.

Mot Esbjerg kom den tredje förlusten på fyra matcher i Europa Leagues-gruppspel.

Efter ett självmål av Marcus Rohdén.

Det blev inget Champions League efter den snöpliga förlusten mot Celtic. I Europa League hade inte Elfsborg mycket större lycka.

Med två omgångar kvar är Borås-klubben redan utslaget. Detta efter 0-1 mot Esbjerg på torsdagen.

– Det är väl inte orättvist att de vinner matchen. I första halvlek kommer vi inte upp i normal standard utan de får styra och ställa. I andra tycker jag vi är bättre och är på väg in i matchen när de gör 1-0. Så det var tråkigt, säger Victor Claesson i TV4 Sport.

Marcus Rohdén gjorde matchens enda mål – i eget mål – sedan Peter Ankersen löpt ifrån Anders Svensson på vänsterkanten och spelat in bollen framför mål.

Flera kvalificerade chanser

Efter fyra omgångar står Elfsborg kvar på en poäng, lika många som Standard Liege. Framför dem har nu Salzburg (tolv poäng) och danska Esbjerg (nio poäng) säkrat avancemang till slutspelet.

Elfsborgs förlust på torsdagen var inte heller på något sätt orättvis. Målvakten Kevin Stuhr-Ellegaard räddade ett antal kvalificerade chanser och höll det svenska laget kvar i matchen tills segermålet föll i den 71 minuten.

Hemmalagets Emil Lyng hade också en boll i stolpen efter en soloräd från egen planhalva mot ett mycket passivt Elfsborgs-försvar. Victor Claesson hade Elfsborg bästa chans men sköt utanför.

– I slutet där. Den ska bara sitta men jag får för mycket fot under bollen. Det ville sig inte i dag, säger Claesson.