Dagens namn: Birgitta, Britta

”En bragd”

Uppdaterad 2011-03-08 | Publicerad 2007-05-13

Capello hyllade sitt Real Madrid efter ny vändning

Reaauuul! Real Madrid gick upp i täten i spanska La Liga efter en ruskig vändning mot Espanyol. Raul gjorde ett av målen när Real vände underläge 1-3 till seger 4-3 i andra halvlek.

Knockat och uträknat efter 45 minuter.

Men efter mirakelvändningen i andra halvlek är Real Madrid fortfarande med i kampen om ligatiteln.

– Spelarna svarade för en bragd, säger tränaren Fabio Capello.

Espanyols Walter Pandiani var på egen hand på väg att skjuta bort Real Madrid från ligatiteln.

Uruguayanen gjorde tre mål inom 19 minuter i den första halvleken – och efter 45 minuter ledde gästerna med 3–1 på Santiago Bernabeu.

Men i andra halvlek svarade hemmalaget för en närmast osannolik upphämtning. Precis som i den senaste hemmamatchen mot Sevilla gjorde Real Madrid tre mål under de sista 45 minuterna.

”Mitt viktigaste mål”

Raúl reducerade i den 49:e minuten. Juan Antonio Reyes kvitterade åtta minuter senare – och med bara en minut kvar av ordinarie matchtid sköt Gonzalo Higuain segermålet.

Det var för övrigt argentinarens första mål i den vita tröjan hemma på Santiago Bernabeu.

– Mitt viktigaste mål någonsin, säger Higuain till tidningen Marca.

– Jag har sett fram mot att göra mitt första mål på Bernabeu, och det kunde inte ha funnits ett bättre tillfälle att göra det.

Higuain firande segermålet så häftigt att han tilldelades ett gult kort av domaren.

Real Madrids tränare Fabio Capello hyllade sitt lag efter matchen.

– Jag är väldigt nöjd och tycker om mina spelares karaktär. Deras hunger att hämta upp underlägen är fantastisk, säger en imponerad Capello.

– De har svarat för en bragd för vi mötte ett riktigt bra lag, som med tre spektakulära mål gjorde det väldigt svårt för oss.

Segern innebar att Real Madrid gick upp i serieledning, en poäng före Barcelona, som i dag möter Real Betis hemma på Camp Nou. Även Sevilla hakade på i toppstriden tack vare 2–1 hemma mot Recreativo Huelva. Sevilla är två poäng efter Real Madrid.