Matchfakta 12/8

Mjällby AIF – Sirius 3-1 (1-1)

Uppdaterad 2011-03-08 | Publicerad 2007-08-12

Matchen

Mjällby hämtade sig efter jätteförlusten senast mot IFK Norrköping och kunde vinna kvällens match hemma mot Sirius med 3-1. Matchen präglades av ett öppet spel med mycket chanser där bägge lagen ville framåt.

- Det var nog en match för publiken, säger Sirius lagledare Christer Cederholm.

Hemmalaget öppnade målskyttet redan efter två minuter genom pigge Marcelo Sarvas. En jobbig start för Sirius som haft det tungt den sista tiden. Uppsala-laget replikerade ganska omgående genom vänsterbacken Tighe Dombrowski.

- Vår första halvlek är riktigt bra, säger Cederholm.

Andra halvlek var lika öppen som den första och i den 54:e minuten gjorde unge Adam Berner 2-1 till hemmalaget, framspelad av anfallskollegan Marcus Ekenberg. Ett tungt mål för Sirius som fick jobba i uppförsbacke. Till en följd av att gästerna flyttade upp spelet kunde Ekenberg avgöra matchen i den 73:e minuten.

- Vi släpper in lite för enkla mål. Det håller inte på den här nivån. Nu måste vi samla ihop oss i laget och ladda inför nästa match mot Enköping. Det är en match vi verkligen vill vinna. Det kommer att bli en höjdarmatch, avslutar Christer Cederholm.

Målen: 1-0 (2) Marcelo Sarvas (Johan Persson), 1-1 (15) Tighe Dombrowski (Pierre Gallo), 2-1 (54) Adam Berner (Marcus Ekenberg), 3-1 (73) Marcus Ekenberg.

Varningar: Mjällby: Sirius: Fredrik Olsson, Olle Kullinger, Tighe Dombrowski.

Domare: Zarko Kovacevic.

Publik: -.

Mjällby: Dusan Melicharek – Daniel Nilsson, Marcus Lindberg, Robin Cederberg, Tobias Johansson – Erton Fejzullahu (77), Patrick Osiako, Johan Persson, Marcelo Sarvas (86) – Adam Berner (64), Marcus Ekenberg.

Avbytare: Johan Svensson (64), David Löfqvist (77), Philip Jonasson (86).

Sirius: Jon Rytterbro – Fredrik Olsson, Gustaf Segerström, Hjalmar Bertwig, Tighe Dombrowski – Kim Skoglund (61), Pierre Gallo, Daouda Sall (78), Mani Tourang – Andreas Eriksson, Daniel Hoch.

Avbytare: Olle Kullinger (61), Christopher Lundin (78).

Kalle Forsell

Bunkeflo IF- Degerfors IF 2–0 (1-0)

Matchen:

Det var ingen större underhållning som bjöds när Bunkeflo besegrade Degerfors hemma med 2-0. 1-0 i slutet av den första halvleken när Ken Hansson nickar in ett inlägg och 2-0 i början av den andra när Bunkeflo bryter ett uppspel på halva plan och Yili Shabani driver in från vänster och slår in bollen i första krysset.

Degerfors står upp bra men det är Bunkeflo som har kontroll på matchen och vinner rättvist.

– Det är väl bara målen som värmer, annars är väl matchen ett riktigt sömnpiller, men vi är nöjda med tre poäng, säger assisterande tränaren Ulf Zeba efter matchen.

Målen: 1–0 (42) Ken Hansson, 2–0 (53) Jukka Yili Shabani.

Varningar, Bunkeflo: Erol Bekir. Degerfors: Shpetim Hasani.

Bunkeflo:

Ola Svensson- Richard Henriksson, Darko Marasovic, Max Fuxberg, Andreas Stridh- Yili Shabani (73), Erol Bekir, Anders Ekelund, Jens Nordström- Ken Hansson (82), Imad Khalili.

Avbytare: Robert Kjellin (73), Fredrik Jönsson (82).

Degerfors:

Jonas Bohlin (63)- Kalle Norrbin, Magnus Tappert, Renato Rodrigues, Markus Karlsson- Jonas Bergman (46), Tobias Hedberg, Andreas Holmberg, Andreas Drugge- Shpetim Hasani, Anderson Mano Garcia (63).

Avbytare: Tobias Solberg (46), Simon Nurme (46), Henrik Berger (63).

Fredrik Torstensson

Öster – Falkenberg 2-1 (0-0)

Matchen:

Öster tar ett kliv uppåt i tabellen efter den viktiga hemmasegern mot Falkenberg. Trots ett massivt spelövertag i den första med mängder av målchanser (11-0 i avslut) var det mållöst i halvtid. Inte nog med det, matchens första mål gjorde bortalaget på en fast situation när David Svensson nickade in en frispark.

Ingmar Teever byttes och tämligen omgående kom kvitteringen, även det här målet på nick efter Pavel Zavadils hörna. Zavadil såg sedan till att avgöra matchen med en frispark som gick rakt i mål. Assisterande domaren höjde flaggan men eftersom ingen spelare var på den godkände domaren målet. Segern innebär att Öster tog sig förbi dagens motståndare Falkenberg i kraft av bättre målskillnad, dock med en match mindre spelad.

Mål: 0-1 (63) David Svensson (Björn Carlsson), 1-1 (71) Ingmar Teever (Pavel Zavadil), 2-1 (77) Pavel Zavadil.

Varningar, Öster: Robert Veselovsky, Falkenberg: Jens Gustafsson, David Svensson, Pawel Mendel.

Domare: Michael Lerjéus.

Publik: 2 753 (på Värendsvallen).