Dagens namn: Hildegard, Magnhild

Äntligen, Malmö!

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2009-08-08

Malmö FF vann i Trelleborg. Först lämnade Wilton Figueiredo måltorkan bakom sig. Och i 83:e minuten avgjorde Daniel Andersson via 2–0 på straff.

– Vi viker ner oss för lätt och är alldeles för tama, säger en mycket besviken Dennis Melander till TV4.

Malmö FF
Rick Kruys gratulerar till 1–0-målet.

Resultatet innebär att MFF håller nollan för fjärde matchen i följd. Faktum är också att det är första gången Trelleborg förlorar mot Malmö på Vångavallen sedan 2001.

Wilton Figueiredo visade tidigt att han är tillbaka i måltagen när han med precision och kyla bredsidade in 1–0 mot TFF.

Serverade Ofere

Bakom målet låg unge Jileon Hamad. Hamad serverade Ofere från vänster. När Ofere fått ordning på bollen hittade han Figueiredo som till synes enkelt kunde rulla in bollen till höger om Viktor Noring.

I andra halvlek mattades spelet. TFF kom ingenstans och MFF styrde händelseutvecklingen.

Superinhopparen

En mot slutet mer osynlig Figueiredo utgick med tio minuter kvar till förmån för superinhopparen Agon Mehmeti.

Vid sin första bollkontakt fixade Mehmeti en straff när Yousef Fakhro onödigt drog Mehmeti i tröjan. På den efterföljande straffen var Daniel Andersson säkerheten själv, 2–0.

– Vi viker ner oss för lätt och är alldeles för tama. Men straffen är på Kalle Anka-nivå, säger en mycket besviken Dennis Melander till TV4.

Small ihop

Trelleborg hade sin hetaste chans just i samband med en straffsituation. Fredrik Jensen gick i full fart på samma boll som en utrusande Johan Dahlin. Målvakten och Jensen small ihop rejält men domaren friade. Jensen tvingades en kvart senare utgå, svårt haltande.