Inter hämtade sig efter bakslaget

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2011-01-19

Diego Milito klev av skadad – och Inter tappade 2–0

Inter tog ledningen med 2–0 och såg ut att vara på väg mot en lika säker som planenlig seger mot Cesena.

Då blev storstjärnan Diego Milito skadad – varpå Cesena gick upp till 2–2.

Inter lyckades dock reda ut stormen och vinna – Leonardos femte raka seger sedan han tog över.

Det var svängigt värre i den första halvleken mellan topplaget Inter och Cesena, på 17:e plats i Serie A.

Inter tog tidigt kontroll på matchen genom mål av Samuel Eto'o och Diego Milito med bara en minut mellan målen. Då trodde nog många att det skulle rinna iväg för det formstarka Milanolaget.

Inter i gungning

Så blev det inte.

I den 20:e minuten fick storstjärnan Diego Milito, som sköt klubben till Champions League-guldet förra året, kliva av planen med en skada.

Och som det brukar heta – en olycka kommer sällan ensam.

Tio minuter senare var det nämligen 2–2 och Inter var i gungning.

Zanetti historisk

Men det höll sig inte särskilt länge. Innan halvleken var över hade Christian Chivu gjort 3–2 – vilket blev matchens sista mål.

Det var den femte raka Serie A-segern sedan Leonardo tog över som tränare efter Rafa Benitez.

Matchen var Javier Zanettis 520:e för Inter och därmed är han historisk som klubbens meste spelare någonsin.