Uppdaterad 2011-03-10 | Publicerad 2010-11-07

Barcelona fick behålla serieledningen i knappt en halvtimme.

Sedan gick Real Madrid ut och körde över Atlético i Madridderbyt.

Real vann med 2–0 och är obesegrat efter tio omgångar.

Barcelona besegrade tidigare på söndagen Getafe med 3–1 och övertog serieledningen, en match som var klar cirka tio i nio. Tio minuter senare startade Real Madrids möte med Atletico och Jose Mourinhos manskap behövde bara 13 minuter på sig att näta.

Ricardo Carvalho lämnade sin mittbacksposition för ett ögonblick och när Angel di Marias passning ändrade riktning via olycklige Tomas Ujfalusi blev Carvalho helt fri och rullade in ledningsmålet.

Nära fler mål

Bara sex minuter senare kom även 2–0. På en frispark långt ut till höger knorrade vänsterfotade Mesut Özil bollen i bortre hörnet och målvakten David de Gea stod fast som en staty på mållinjen.

Atlético hämtade sig hyfsat efter mardrömsstarten, men kom inte närmare en reducering än Diego Forlans volleyskott i stolpen.

Real hade tre riktigt bra lägen att göra 3–0, men Mesut Özils volleyskott träffade stolpen, Sergio Ramos nickade utanför och inhopparen Karim Benzema sköt rakt på David de Gea.

Real Madrid leder serien på 26 poäng, en före Barça och tre före Villareal, som i kväll besegrade Athletic Bilbao med 4–1.