Uppdaterad 2024-08-27 10.46 | Publicerad 2024-08-26 21.10

Chans att kvittera på straff i 99:e minuten.

Då sköt Rasmus Wiedesheim-Paul bollen högt över ribban.

Västerås tog en tung 1–0 mot Halmstad i bottenmötet.

Abdelrahman Boudah gjorde ledningsmålet för Västerås redan i den 19:e minuten. Det visade sig räcka till en bortaseger för bottenlaget, men det blev dramatiskt på vägen till tre poäng.

Halmstad hade svårt att skapa chanser och lät i stället Västerås driva spelet för att själva anfalla på kontring. En taktik som inte gav utdelning innan paus – och det dröjde till slutminuterna innan Halmstad lyckades få fram en forcering.

Under den tiden hade i stället VSK skapat flera chanser att utöka sin ledning. Målskytten Boudah var nära att göra fler mål, och dessutom satte inbytte nyförvärvet Camil Jebara en boll i kryssribban.

”Tveksam straff”

Men 1–0 stod sig, långt in på tilläggstid. Då föll Yannick Agnero i offensivt straffområde, efter kontakt från Floris Smand.

Halmstad-spelarna firade ordentligt, medan gästerna protesterade. Kapten Frederic Nsabiyumva syntes diskutera livligt med domare Victor Wolf.

– Visst är det en tveksam straff efter att ha sett de bilderna, säger Max-experten Pär Hansson.

Och kanske var det då rättvist att straffen inte gav mål för Halmstad. Klockan hade nått upp till den 99:e minuten när Rasmus Wiedesheim-Paul väl skulle slå straffen. Han klev fram – och sköt bollen högt över mål.

Samtidigt som bollen seglade över läktaren satte domaren visslan i munnen för att blåsa av. Västerås-spelarna fick då fira sina tre poäng.

En tungviktsseger för bottenlaget som innebär att de lämnar jumboplatsen. Halmstad däremot återfinns på 13:e plats med en poäng ner till kvalplats.