Helsingborg upp på allsvensk plats – hattrick av Silverholt

Uppdaterad 10.10 | Publicerad 2024-08-27 21.01

Taylor Silverholt visar jätteform för sitt Helsingborg som också visar jätteform.

Laget bortaslog Brage och är nu uppe på allsvensk plats.

Målskyttet inleddes efter en dråplig situation där Brages Tot Wikström skadades av en lagkamrat.

Efter sommaruppehållet har Helsingborg tagit 16 av 18 poäng. Borta mot ett även det formstarkt Brage, stod mycket på spel. Vid seger hade båda lagen möjlighet att gå upp på allsvensk plats.

Då såg 23-årige Taylor Silverholt till att avgöra matchen på egen hand med ett hattrick.

Första målet var en dråplig situation för hemmalaget, där oturen blev dubbel. Brages vänsterback Kristopher Redenstrand gick in för en rensning, men sparken träffade lagkamraten Emil Tot Wikström som föll till marken och landade olyckligt.

Tot Wikström blev liggande, samtidigt som Helsingborg snappade upp bollen och Ervin Gigovic serverade Silverholt med ett inlägg som slängnickades in i nät.

– Lite Henke Larsson-nick där, säger målskytten om sitt första mål till Max efter matchen.

Bragespelaren Tot Wikström fick behandling på planen innan han tvingades utgå med armen hängandes längs med sidan knappt tio minuter innan halvtidsvilan.

Taylor Silverholt jublar.

”Ska ha minst två straffar”

Som om inte det vore nog för hemmalaget, blåstes det straff till Helsingborg i 45:e minuten. Fram klev Silverholt och slog in sitt andra mål för matchen.

Brage, som inte förlorat hemma sedan maj, stod för en anstormning i andra halvlek. Men Helsingborg har hela superettans kanske hetaste spelare. Taylor Silverholt satte sitt tredje mål för matchen i en omställning och punkterade därmed matchen.

Från hemmalagets sida riktades kritik mot domaren.

– Vi ska ha två straffar minst tycker jag, de fäller oss i straffområdet. Sen gör deras målvakt vassa räddningar också. Men något mål ska vi göra, hundra procent, säger Amar Muhsin.

Anfallaren har nu sex mål på de fem senaste matcherna i superettan och har varit en stor del i att hans lag nu är uppe på andra plats. Brage ligger på sjätte plats, men är bara fyra poäng bakom Helsingborg.

På Hisingen hemmaslog Utsikten Örebro i en målrik historia. Efter att gästerna tagit ledningen stod Utsikten för tre raka mål. Trots en reducering från ÖSK kunde Utsikten hålla undan och vinna med 3–2.

Utsikten ligger sjua, medan Örebro återfinns på tolfte plats, bara en poäng före Oddevold på kvalplats.

Bolin: Det ligger bakom Helsingborgs IF:s succé