Dagens namn: Uno

Barcelona fick sina medaljer i en påse

Publicerad 2024-05-19

– Är det här ett skämt? undrade Salma Paralluelo.

Nej, det var det inte. Barcelonas spelare fick plocka upp sina medaljer ur en påse efter segern i spanska cupen.

Fridolina Rolfö och hennes lagkamrater fortsätter att dominera den spanska fotbollen.

I ligan vann Barcelona 27 av 28 matcher och den inhemska cuptiteln bärgades under lördagen. Finalen mot Real Sociedad i Copa de la Reina slutade hela 8–0.

Då var det läge för medaljceremoni på Estadio La Romareda – trodde spelarna.

Men Barcelona fick medaljerna i en påse och spelare och ledare hängde medaljer om varandras halsar på måfå.

Påsen.

Rolfö i fokus

Tv-kameran zoomade bland annat in Fridolina Rolfö och supertalangen Salma Paralluelo, som förvånade tog emot medaljer från en person i Barcelonas ledarstab.

– Är det här ett skämt? frågade Paralluelo enligt Marca.

Inte heller när Athletic Club vann Copa del Rey i april hölls någon ordentlig medaljceremoni.

Fridolina Rolfö och Salma Paralluelo.

Om en vecka spelar Barcelona Champions League-final mot Lyon. Laget är regerande mästare eftersom Fridolina Rolfö avgjorde finalen förra säsongen.