Här tystar Zlatan busvisslingarna

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2009-05-02

Blev utbuad på San Siro – då avgjorde Zlatan mot Lazio med magi

Zlatan Ibrahimovic buades ut av hemmapubliken. Då svarade svensken med magi – han gjorde 1–0 mot Lazio och spelade fram Muntari till tvåan. Nu toppar svensken återigen Serie A:s skytteliga.

Kanske hade en del av Inter-publiken Zlatan Ibrahimovics senaste uttalanden om sin eventuella framtid i Inter i färskt minne. För tio minuter in på andra halvlek, ställningen 0–0 mellan Inter och Lazio på San Siro, började delar av publiken att bua ut Zlatan och Inter – trots att Inter överlägset leder Serie A och att Zlatan har gjort 20 ligamål.

Då svarade vår svenske magiker...

I stället för att sura svarade Zlatan med att efter 58 minuter bryta igenom gästernas försvar och dundra in 1–0. Efter målet sprang han demonstrativt fram till Inter-publiken och gjorde den tystande "pekfingret mot munnen-gesten". Det syntes att känslorna började svalla för Zlatan.

”Vi var tålmodiga”

I matchens 70:e minut spelade Zlatan genialiskt fram Sulley Muntari, som gjorde 2–0. Zlatan hittade målskytten med en chippboll i straffområdet.

– Vi pratade i omklädningsrummet i paus om vilka problem vi hade och så löste vi dem. Vi behövde vinna boll oftare och utnyttja det bättre. Vi var tålmodiga och lyckades göra det nödvändiga målet, säger Inter-mittfältaren Esteban Cambiasso enligt AP.

Zlatan varnad och avstängd

Med fyra minuter kvar av matchen fick Zlatan gult kort, efter ett bråk med Matuzalem, vilket betyder att han är avstängd i Inters bortamatch mot Chievo 10 maj. Både Zlatan och Bolognas Marco Di Vaio har nu gjort 21 ligamål den här säsongen. Inter leder Serie A tio poäng före AC Milan (som har en match färre spelad) med fyra omgångar kvar att spela.