Med två mål mot Brommapojkarna ordnade anfallaren 2-1-seger.

– Jag använde min intelligens, säger han.

AIK Fotboll

Mohamed Bangura har öst in mål i Värnamo i division ett.

I kväll tog han med sig målformen till målsnåla AIK.

Klockan hade inte ens tickat fram till fyra minuter när anfallaren, som varit krislagets piggaste spelare de senaste matcherna, gjorde sitt första allsvenska mål.

Bangura, med rötter i Sierra Leone, nådde högst på Kenny Paveys hörna och nickade in 1-0 bakom Kristoffer Nordfeldt i Brommapojkarnas mål.

– Det här kände jag på mig redan i går, säger 21-åringen till Canal Plus.

– Det var viktigt för mig eftersom det var mitt första mål. Jag använde min intelligens.

Men AIK:s glädje blev kortvarig.

”Jag är överlycklig”

I den 23:e minuten kvitterade Brommapojkarna på lagets första skott på mål, när ett inlägg från Gabriel Petrovic nådde en framrusande Pablo Pinones Arce.

Efter en pigg inledning av AIK kom Brommapojkarna in i spelet alltmer i slutet av första halvlek och efter paus bjöds på chanser åt båda håll.

Brommapojkarnas Olof Guterstam hade ett par farliga chanser, AIK:s inhoppare Gabriel Özkan fick iväg ett jätteskott och Bangura missade ett superläge - innan han slog till igen.

I 90:e minuten tystade han en hemmapublik som blivit allt mer frustrerad.

– Det målet var viktigt. Det var de tre poängen, säger Bangura.

– Jag vet inte vad jag ska säga. Jag är så glad, jag är överlycklig.

På tilläggstid fick 21-åringen se tumult bryta ut då en pressad Walid Atta slog till BP:s Pär Asp efter en duell. AIK-backen visades ut, men AIK höll 2-1 till slutsignal.

– I dag gav alla 100 procent för att vinna, säger Bangura.