Uppdaterad 2011-03-10 | Publicerad 2010-08-29

Guardolias manskap klarade sig bra utan Zlatan

Hur Barcelona klarar sig utan Zlatan?

Ganska bra.

I kvällens ligapremiär krossade Pep Guardiolas manskap Racing Santander med 3–0 på bortaplan – efter mål av samtliga tre anfallare.

Publiken på El Sardinero hann knappt sätta sig innan det small.

Efter bara 2.38 satte Lionel Messi säsongens första mål. Den reptilsnabbe anfallaren fick en genomskärare av Andres Iniesta, sprintade ifrån försvararen Henrique och lyfte kallt in bollen bakom utrusande målvakten Tono.

I den 33:e minuten kom 2–0. Tono boxade bollen rakt i gapet på Andres Iniesta som tekniskt elegant lyfte in bollen i mål på volley.

Villa nickade till

Minuten senare fick hemmalaget en drömchans att ta sig tillbaka in i matchen då laget fick straff efter att Maxwell rivit ner Francis Perez. Men Victor Valdes gick åt rätt håll på Mohammed Tchites straffspark och sedan rullades ridån ner för Santander.

I 62: minuten nickade den tredje anfallaren David Villa in 3–0 på Dani Alves högerinlägg.

Ingen i Barcelona lär ha saknat Zlatan Ibrahimovic.

I Santander spelade Kennedy Bakircioglü från start till höger på mittfältet, men byttes ut i 68:e minuten.