Här firar City – helt förgäves

Publicerad 2012-03-11

Tappar greppet efter Savics tavla

Här tror Micah Richards att han räddat en del av ligadrömmen.

Men backens kvittering dömdes bort och Manchester City tappar greppet om ligatiteln efter 0-1 mot Swansea.

Detta inför en rasande Roberto Mancini.

Roberto Mancini var inte nöjd med sitt Manchester City i bortamatchen mot Swansea. Redan efter 38 minuter agerade italienaren och bytte ut en märkbart irriterad Gareth Barry mot Sergio Agüero. Men det blev ändå en mycket tung eftermiddag för Manchester-laget.

Grov miss av Savic

City ledde ligan med två poäng före ärkerivalen United inför matchen men tappar nu guldgreppet. Detta sedan United vunnit mot West Bromwich och Swansea skrällt.

Hemmalaget vann matchen med 1-0 efter en jättemiss av Stefan Savic. City-backen slog en helt galen passning som gav Swansea kontring. Ett inlägg nådde sedan Luke Moore som nickade in segermålet.

Flaggade av

Efter 89 minuter trodde ändå Mancini och inte minst Micah Richards att City räddat en del av sin ära och fått med sig en poäng. Mittbacken nådde högst i luften mot Swanseas målvakt Michel Vorm och satte 1-1 i det öppna målet.

Richards sprang sedan i ett rasande målfirande mot hörnflaggan samtidigt som manager Mancini sträckte upp en hand i luften av lättnad. Men samtidigt som gästerna firade flaggade linjedomaren, tillsynes korrekt, av målet för offside.

City har nu tappat 16 poäng på sina 16 senaste matcher, att jämföra med bara två på de 12 första.