Publicerad 2011-12-14

Hoppade in i cupmatch

Kennedy Bakircioglü.

BARCELONA. Efter tre långa månader gjorde Kennedy Bakircioglü comeback i Santander.

Och det blev succé direkt för svensken som hjälpte sitt lag till seger i spanska cupen.

Efteråt blev han hyllad av hemmapubliken.

Kennedy Bakircioglü har dragits med en envis hälseneskada sedan i somras och förutom en match i ligans första omgång den 27 augusti i år har han inte spelat för Racing Santander, som för närvarande ligger på nedflyttningsplats i La Liga.

– Det är en lurig skada som man måste vara väldigt försiktig med, berättade Kennedy för Sportbladet för några veckor sedan.

Men i går var han äntligen tillbaka i den grönvita tröjan, när Racing Santander mötte Rayo Vallecano i spanska cupens sextondelsfinal. Kennedy byttes in i 50:e minuten vid 1–1, men strax efteråt tog Rayo Vallecano ledningen via Michu.

Hyllades vid inhoppet

Racing svarade i 83:e minuten när Kennedy serverade Stuani med en perfekt hörna, som uruguayanen nickade in till 2–2.

När en minut återstod av ordinarie matchtid slog Ariel in segermålet för Racing som därmed har 3–2 med sig inför returen i Madrid om två veckor.

Enligt klubbens hemsida hyllades Kennedy Bakircioglü stort av hemmapubliken när han byttes in. Efter ett ekonomiskt stålbad i klubben är Kennedy en av få utländska stjärnor som Racings supportrar hoppas ska rädda klubben kvar i Primera División i vår.