Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2007-08-26

Superfakta från kvällens omgång

Falkenberg–Landskrona 1–1(0–0)

Matchen:

Bottenmötet mellan Falkenberg och Landskrona blev precis lika jämnt och viktigt som det kan bli. Båda lagen satsade på offensiva 4-3-3-uppställningar. Första halvleken bestod av hårt spel och många frisparkar. Spelavbrottet gjorde att matchen blev sönderryckt och inget av lagen fick igång sitt spel för fullt. Efter paus blev spelavbrotten färre och spelet blev bättre. En pigg Emir Kujovic hade flera avslut på mål och ett mål hängde i luften. Målet kom i den 68:e minuten och det var just pigge Kujovic som spräckte Lee Baxters nolla. FFF fortsatte spela bra och hade flera chanser till att utöka ledningen. Hemmalaget såg länge ut att få med sig en mycket viktigt seger i bottenstriden men 20-åriga Alvedin Nezirovic ville annat. Inhopparen kvitterade matchen och räddade en poäng åt bortalaget. Falkenberg befinner sig trots poängen fortfarande på den näst sista platsen medan Landskona klättrade en plats och ligger fem platser över FFF.

Mål: 1–0 (68) Emir Kujovic, 1–1 (85) Alvedin Nezirovac

Varningar, Falkenberg: Robin Ganemyr, Tobias Nilsson, Pawel Mendel. Landskrona: Jörgen Pettersson

Domare: Tom Harald Hagen.

Falkenbergs FF:

Tommy Naurin - Billy Berntsson, Patrik Lundgren, Jens Gustafsson, Tobias Nilsson – Johan Claesson, David Svensson, Robin Ganemyr – Pawel Mendel, Peter Vougt, Emir Kujovic (83).

Avbytare: Kristoffer Fagercrantz (83)

Landskrona BoIS:

Lee Baxter – Antti Okkonen, Andrew Kelly, Amar Muharemovic, Robin Wikman – Jörgen Pettersson, Joakim Persson, Ivo Pekalski (65) – Matthias Eklund, Pär Cederqvist, Christoffer Carlsson (61).

Avbytare: Alvedin Nezirovac (61), Charles Anderson (65)

Bunkeflo–Ljungskile 1–3 (1-2)

Matchen:

En oerhört viktig match för båda lagen där vinst skulle innebära avancemang till tredjeplatsen. Ljungskile var det bättre laget matchen igenom och gjorde en mycket stark insats. Slutresultatet skrevs till 1-3 och Ljungskiles tränare David Wilson var mycket nöjd med segern.

– Vi gör en jättebra match. En mycket, mycket bra insats. Sättet vi vinner på är oerhört imponerande. 3-1 borta mot Bunkeflo är jättestarkt, säger han.

Första halvleken dominerades kraftigt av Ljungskile som dock hamnade i underläge i den 18:e minuten då Ken Hansson kontrade in 1-0. Men efter en halvtimme så kunde Jörgen Wålemark sätta dit kvitteringen efter ett fint inlägg från Mathias Gravem. Ljungskile tog sen också ledningen innan pausvilan då vänsterbacken Richard Jansson prickade det vänstra krysset, assisterad av Wålemark.

Andra halvleken var något jämnare men skyttekungen Andreas Kristoffersson avgjorde matchen med tjugo minuter kvar att spela, hans 14 mål för säsongen.

Totalt sett var det en klart rättvis seger då Ljungskile var starkast.

– Alla våra spelare håller en hög nivå i matchen och gör en riktigt bra match, avslutar Wilson.

Målen: 1–0 (18) Ken Hansson (Imad Khalili), 1–1 (30) Jörgen Wålemark (Mathias Gravem), 1–2 (44) Richard Jansson (Jörgen Wålemark), 1–3 (70) Andreas Kristoffersson (Jörgen Wålemark).

Varningar: Bunkeflo: Daniel Sliper, Darko Marasovic.

Domare: Johan Hamlin.

Publik: 939 (På Limhamns IP)

Bunkeflo:

Ola Svensson – Richard Henriksson (80), Darko Marasovic, Max Fuxberg, Andreas Stridh – Daniel Sliper (78), Erol Bekir, Anders Ekelund, Jens Nordström – Ken Hansson, Imad Khalili.

Avbytare: Robert Kjellin (78), Fredrik Jönsson (80).

Ljungskile:

Nicklas Svensson – Cedomir Zarkovic, Darko Matijevic, Jon Stockhaus, Richard Jansson – Martin Smedberg, Anders Augustsson, Alexandar Kitic, Mathias Gravem (79) – Jörgen Wålemark, Andreas Kristoffersson.

Avbytare: Edwin Phiri (79).

Mjällby AIF-Jönköping Södra IF 1–2 (0–1)

Matchen:

Nedflyttningshotade Jönköping kom till Strandvallen och fick möta ett Mjällby som radade upp målchanser i den första halvlekens inledning. Smålänningarna själva hade länge svårt att komma till avslut, men lyckades hitta takten alldeles före halvtidsvila när Tommy Thelin gav gästerna ledningen. J-Södra hade en bra period som fortsatte i början av andra. Samme Thelin ökade på till 2–0 bara fem minuter efter paus och bortalaget såg ut att gå mot en seger. Sju minuter efter 2–0-målet fick Mjällby tillbaka lite av sitt hopp när Marcus Ekenberg reducerade på pass av Marcelo Sarvas. Jönköping fortsatte spela bättre och skaffade flera chanser efter det. Mjällby pressade på mot Fredrik Axelsson i J-Södras mål i slutet av matchen men utan resultat. Mycket sköna poäng för pressade Jönköping som i och med segern gick förbi Sylvia och Öster, som spelar imorgon, i tabellen.

Mål: 0–1 (43) Tommy Thelin, 0–2 (50) Tommy Thelin, 1–2 (57) Marcus Ekenberg

Varningar, Mjällby: Johan Persson, Marcelo Sarvas

Domare: Johnny Lundbäck.