Häcken tog ledningen – efter AIK:s blunder

Publicerad 2012-11-01

Mutumba och Turina krockade

Ivan Turina är på väg ut på Häckens hörna, men stoppas av en armbåge av Martin Mutumba - och Häcken kan göra 1-0 i öppet mål.

Häcken rivstartade i den så avgörande matchen mot AIK.

Men trots flera riktigt bra målchanser kom ledningsmålet på hörna – efter en riktig tabbe av AIK.

Martin Mutumba sprang in i målvakten Ivan Turina varpå Oscar Lewicki lätt kunde nicka in 1-0-målet.

– Jag tänkte bara ”bollen ska in”, säger målskytten till C More.

Det var en sekvens som kan bli avgörande för både guldstrid och kampen om europaplatserna.

Efter en hetsig matchinledning fick Häcken hörna i 15:e minuten.

Martin Ericsson slog den mot bortre stolpen där Oscar Lewicki, svagt uppvaktad av Kwame Karikari, väntade.

– Vi har planerat att jag ska komma på bortre. Martin (Ericsson) vet att jag är farlig där, säger Lewicki till C More.

Nickade i tom bur

AIK:s målvakt Ivan Turina och Martin Mutumba började röra sig mot den bortre stolpen, båda med ögonen på bollen, då Mutumba slängde upp en armbåge och både blockerade och välte Turina.

Lewicki tog sig lätt förbi sin markering och kunde nicka in ledningsmålet i så gott som tom bur.

– Det känns jättebra att slänga in första för säsongen. Jag tänkte bara ”bollen ska in”, säger Lewicki.

Helgi Danielsson gjorde sedan 1-1 i första halvlekens sista minut, vilket också blev slutresultatet.